Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов е убеден, че

...
Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов е убеден, че
Коментари Харесай

Тити Папазов: Доказваме се само на терена, с баскетболни аргументи

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов е уверен, че във финала за Купата на България всеки от играчите на тима ще покаже максимума на опциите си.

Левски Лукойл и Рилски състезател излизат един против различен в разногласието за трофея на 3 март от 17.30 часа в ДКС във Велико Търново.

От няколко дни с отбора упражняват новите попълнения Дарил Брайънт и Неманя Милошевич.

"От вторник се приготвяме в този състав, а двамата са тук от предишния петък. Нито аз съм вълшебник, нито те са свръхбаскетболисти или богове, с цел да се приспособяват толкоз бързо. Имахме алтернативи дали да ги привличаме преди Купата или след. Така го преценихме. Но съм уверен, че един край е задоволително огромен тласък за всеки състезател. Такива фактори въздействат върху представянето, изключително когато е един край за Купа. ", съобщи Папазов преди началото на днешната подготовка на тима в зала "Универсиада ".

Папазов разяснява и мнението на старши треньора на самоковския отбор Людмил Хаджисотиров, че Левски Лукойл е любимец в срещата.

"Разколебан съм. От Рилски състезател първо споделиха, че те са по-добрият тим, а в този момент споделят, че ние сме любимец. Не мога да схвана по какъв начин си трансформират мнението за 25 дни. На кое от двете да имам вяра?! Смятам, че те са любимци, откакто са ни победили с над 30 точки в последния мач посред ни, " продължи Папазов.

"Във финалите никой не може да се усеща жертван. Доминираща ще бъде и логиката на психиката, и до каква степен ще можем ние да изцедим от своите играчи. Във всеки един край е значимо и до каква степен играчите ще се поддадат на напрежението. Няма да има време за реакция, както е във плейофите, " сподели още Тити.

"Ние знаем къде са нашите плюсове и оценяваме плюсовете на противника. Самоков има най-хубавия тим в своята история. Направиха изключителни попадения - имат доста положителни чужденци и класни български играчи. Срещаме се с един доста мощен противник и ще търсим техните недостатъци. Ще се опитаме да ги лимитираме до към 70 точки. Това е тимът с най-хубавото нахлуване в България. В спорта едно от най-важните неща е да имаш и късмет ", добави Папазов.

Той съобщи, че желае да приказва единствено за баскетболния мач и за положителни неща преди дуела на националния празник 3 март.

"Ние в последните 50 дни единствено мълчим. Не споделяме нито една дума, желаеме да играем, да пазиме името на Левски и на най-голямата компания в България - Лукойл. Но в последните дни от противника споделиха откровени неистини. Залите в Панагюрище и във Варна бяха заети. Не желая да подценяваме обстоятелствата - изиграха се четири изключителни полуфинални срещи в шампионата. Финалът е на националния празник - 3 март. Колкото аз съм отговорен за всичко в български баскетбол, толкоз и всеки от Управителния съвет. Другият път ще създадем този мач на Луната и отново ще има недоволни ", отговори Папазов на въпрос по отношение на дебатите по избирането на Велико Търново за хазаин на мача.

"Левски има задоволително доста почитатели, най-вече в тази страна. Има разминаване в часовия график и допускам, че хората в района ще могат да го съвместят. Спортът е за хората, за публиката. Велико Търново е състезателен град. Важно е залата да бъде цялостна и да бъде един прелестен край. За да забравим предисторията. Предстои едно събитие, което е единствено веднъж в годината ", сподели още треньорът на Левски Лукойл.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР