Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов заяви, че очаква надпревара

...
Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов заяви, че очаква надпревара
Коментари Харесай

Димитър Ангелов: В плейофите са възможни всякакви изненади

Старши треньорът на Левски Димитър Ангелов съобщи, че чака конкуренция в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ) да бъде извънредно забавна до самия завършек на сезона. До началото на плейофите остават да се изиграят четири кръга, а " сините " на следващия ден (петък) посрещат старозагорския Берое от 19:00 часа в зала " Триадица " в среща от 30-ия кръг. Двата състава сега заемат надлежно шесто и седмо място във краткотрайното класиране.

За извоюваната Купа на България при мъжете през март баскетболистите на Левски завоюваха наградата за Отбор на месеца, а страши треньорът Димитър Ангелов бе определен за номер 1 измежду сътрудниците си в анкетата измежду спортните редакции. " Сините " получиха 18 гласа от 25 вероятни, а 7 вота получи националният отбор по художествена гимнастика. При треньорите Ангелов получи 15 гласа, изпреварвайки треньора на ансамбъла Весела Димитрова, която събра 6 гласа.

" За мен тази премия беше страхотна изненада. Не чаках, само че съм доста прелестно сюрпризиран. Благодаря доста за това, че трудът ми и този на състезателите, и всички в клуба е оценен. През този месец показахме лицето, което би трябвало и което желаеме Левски да демонстрира ", съобщи наставникът на Левски. " Спечелването на Купата бе самобитен връх на нашите старания досега. Този приз ни задължава да продължаваме да играем на високо равнище ", добави Димитър Ангелов.

Капитанът на тима Асен Великов също благодари за оценката в гласуването на спортните публицисти. " Благодаря от името на целия тим за тази оценка. За нас Купата на България беше един извънредно положителен миг. Както сподели и Митко, това самопризнание задължава. Надявам се в плейофите да продължим с положителното показване ", пожела си Великов.

Друг от водачите на Левски Златин Георгиев разяснява: " Мисля, че стана един прелестен шампионат в прелестна зала и с хубава атмосфера. Заслужено спечелихме трофея. "

" До края на постоянния сезон ни остават четири мача - семейства на Берое, Академик Пловдив и Ямбол, както и посещение на Шумен. Аз и преди споделих, че ние сме тим, който може да победи всеки. Ние ще сме някъде сред пето и седмо място в класирането. За нас няма значение против кой тим от по-предно класираните ще играем. Вече започваме да работим и по някои неща за плейофите. В началото на сезона задачата ни беше да надграждаме последователно, само че по този начин се получиха нещата, че към този момент постигнахме резултати. Може би това, че нашето управление не ни е сложило съответни цели, ни дава опция да играем освободено. Но самото име на Левски задължава ", сподели още старши треньорът на " сините " Димитър Ангелов.

" Мисля, че тимовете в първата осмица са извънредно равностойни и в плейофите са вероятни всевъзможни изненади. Смятам, че това ще е едно от най-равностойните шампионати ", сподели Ангелов, а във връзка утрешното домакинство на Берое, той добави: " Труден съперник. Не инцидентно скоро победиха Балкан като посетители. Няма да ни е елементарно, само че се надявам да покажем добра игра в отбрана. Благодаря и на хората, които идват да ни гледат в залата, тъй като след Купата ползата се увеличи и зала " Триадица " стартира да се цялостни. Надявам се и на следващия ден да стане прекрасен мач. " / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР