Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Танчо Калпаков бе поредният гост

...
Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Танчо Калпаков бе поредният гост
Коментари Харесай

Танчо Калпаков пред Sportal.bg за целите пред Хебър и битката с ЦСКА 1948

Старши треньорът на Хебър (Пазарджик) Танчо Калпаков бе следващият посетител в предаването “Часът на Трета лига”. Наставникът на третия в Югозападната Трета лига разяснява представянето на отбора си досега през сезона, ситуацията в Пазарджик, упоритостите на клубното управление и вижданията му за бъдещето на тогавашния участник в “А” група. Младият експерт, който има пет години зад тила си като футболист на Хебър, похвали водача в групата ЦСКА 1948 и работата на Валентин Илиев. Калпаков, който пое преди година отбора от стадион “Георги Бенковски”, не скри, че се надява един ден вложенията в школата да се върнат и той да се радва на гениите в мъжкия тим.

“Настроението е малко минорно, защото чакахме да победим ЦСКА 1948. След мача обаче започнахме да мислим трезво и осъзнахме, че има разлика посред ни. Не е огромна, само че е задоволителна, с цел да бъде противникът първи. Със сигурност обаче си дадохме сметка за доста неща. Определено равнището в групата се увеличи. Поздравявам Валентин Илиев за свършеното освен в шампионата, само че и в подготовката, защото трябваше да гради тим. При мен обстановката бе малко по-различна, защото поех Хебър на полусезона, когато заемаше 11-12 място в класирането. Момчетата имаха потребност от успокоение и самочувствие. Поканих най-хубавите футболисти в района, свършихме добра работа през зимата и след почивката бяхме шлагерът. Предлагахме доста прелестен футбол, само че тогава очевидно още не ни познаваха съперниците и играеха по-отворено против нас. Сега обаче е противоположното - играят по-предпазливо и това ни затруднява”, разяснява в “Часът на Трета лига” Калпаков.

“Пазарджик е футболен град, само че дълго време нищо не се случваше. Сега виждам подобие сред моите хрумвания, тези на Общината, както и на хората, които оказват помощ на клуба. Изградихме три помощни терена, стадионът ни е изцяло освежен и предлага чудесни условия. Разполагаме с база, с каквато не могат да се похвалят даже и клубове от професионалния футбол. Искаме да събудим почитателите, да възродим интереса им и да ги накараме да повярват, че вършим нещо свястно, че вървим в вярната посока. Приоритет несъмнено ни е базата и детско-юношеската школа. Имаме 250 деца, сигурно имат капацитет, само че към момента е рано за момчетата от старшата да стават част от първия състав. Това обаче рано или късно ще се промени, защото аз обичам новите, свежите хрумвания, както и да работя с млади футболисти. Имам поддръжката на управлението и виждам в тази посока. Давам, само че в никакъв случай не правя подарък шанс”, разяснява още наставникът на Хебър.

“Много е огромна разликата сред това да си футболист и треньор. Като човек край тъчлинията към момента нямам доста наблюдения, защото съм едвам от няколко години в този поминък. Когато си футболист, си мислиш, че всичко ти е ясно, смяташ се за огромен професор. Когато минеш от другата страна обаче, виждаш, че не е толкоз просто, и осъзнаваш, че да си състезател е надалеч по-ясно. За мен едно от най-важните неща, наред с техниката, тактиката и физическата подготовка, е логиката на психиката. Аз много залитам в тази тенденция, само че мисля, че тя е измежду водещите съставни елементи, въпреки в България до известна степен да се подценява”, разяснява още в предаването “Часът на Трета лига” Калпаков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР