Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров призна в предаването

...
Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров призна в предаването
Коментари Харесай

Белия: Върнахме се към традициите на Ботев, гоним място в първата шестица и защита на Купата

Старши треньорът на Ботев (Пловдив) Николай Киров призна в предаването “Домът на футбола”, че не е очаквал да реализира такива триумфи, когато пое на пожар “жълто-черните” предходната година. Младият експерт, който донесе на “канарчетата” първи трофей от 36 години насам, похвали футболистите си за постигнатите резултати през последните месеци. Белия изрази удовлетворение, че е съумял да откри нужния баланс в връзките си с момчетата, като разкри, че огромната цел през новия сезон в Първа лига ще бъде класиране в първата шестица и отбрана на извоюваната през месец май Купа на България.

“Имахме много сложна задача през последния месец и половина - пренастройване от Лига Европа към мачовете от Първа лига. Началото не бе сполучливо, само че се надявам, че момчетата към този момент са подготвени за срещите от вътрешния шампионат. Важно е да стартираме да печелим точки. В подобен миг е мъчно да мотивираш и мобилизираш играчите, тъй като на тях им стана всекидневие да влизат от дуел в дуел. Знаете, че нямахме кой знае какви благоприятни условия за ротации, защото броят ни футболисти е стеснен. Привлякохме двама нови през последната седмица, в този момент чакаме още един състезател и считам, че с това ще приключим селекцията”, разяснява Киров.
 Ботев (Пловдив) подвигна суперкупата на България “Футболът не всеки път е логически спор и финансите не са гаранция за титли. Успехът, който ние имаме, се дължи на положителната работа и синхрона сред треньорския екип и футболистите. Победите обаче са зад тила ни и ние към този момент гледаме напред. Преди година обстановката бе доста тежка. Имахме проблеми с финансите, откакто ни напусна единият притежател, а по-късно имаше проблеми и с другия. Проблеми обаче има на всички места. С сътрудниците търсихме решения и успяхме да ги намерим. Не сме променяли кой знае какво в подготвителния развой. По-скоро успокоихме момчетата”, добави още наставникът на “жълто-черните”.

“Не съм предполагал, че мога да реализира такива триумфи като треньор. Получихме късмет в шампионата за Купата на България и го използвахме по най-хубавия метод. Мисля, че държа вярната отдалеченост с футболистите. Правят се някои взаимни отстъпки, несъмнено. Не е по никакъв начин елементарно да се реализира салдото. Като се има поради манталитета на Балканите, логиката на психиката е водеща, а да се стига до крайности, не е целесъобразно. Колективът е доста значима единица. Радвам се, че играчите съумяха да създадат положителни връзки между тях на терена и отвън него. Не съм се бъркал във взаимоотношенията им. Намесих се единствено тогава, когато бе нужно, и то по подобаващ начин”, добави още Белия.
 Ботев (Пловдив) подвигна суперкупата на България “Ботев е клуб със характерна атмосфера. Не е съумял този, който не е влезнал в тази атмосфера. Наблегнахме на това да се върнем към традициите на клуба - атакуващ футбол, импровизация в офанзива. В момента финансирането е нормализирано, имаме нужното успокоение. Първата и най-важна цел е да влезем в първата шестица и да защитим трофея, който спечелихме пролетта. Надявам се, че ще имаме сили да създадем това”, сподели още Киров, който похвали един от водачите в редиците си - Тодор Неделев, като призна, че чака в най-скоро време надареният футболист да реализира още веднъж трансфер зад граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР