Старши-треньорът на баскетболния шампион Балкан, Йовица Арсич остана доволен от

...
Старши-треньорът на баскетболния шампион Балкан, Йовица Арсич остана доволен от
Коментари Харесай

Йовица Арсич: Трябва да играем много по-добре, ако искаме да отидем във втория етап

Старши-треньорът на баскетболния първенец Балкан, Йовица Арсич остана удовлетворен от сполучливия старт на тима в шампионата " ФИБА Къп ". Ботевградчани сервираха една от изненадите в първия кръг, откакто победиха любимеца в групата Енисей (Красноярск). Амбициозният ментор предизвести, че тимът му към момента нищо не е направил в шампионата:

 Ценна победа на Балкан против Енисей на старта на
Ценна победа на Балкан против Енисей на старта на " Фиба Къп "

Драматичният дуел се реши през последните секунди

" Бяхме сюрпризирани първоначално, че те не бяха в цялостен състав. Подготвяхме се за мача по друг метод. Наистина не беше толкоз елементарно за нас да играем в отбрана, когато те играят с двама страхотни играчи като Морис и Бери. Беше по-лесна работа, само че не и лесна, тъй като когато играеш против този тим, няма значение кои петима са на терена. Те разполагат с в действителност огромно качество, демонстрираха и във ВТБ Лигата какъв брой са положителни. Днес може би бяхме малко по-агресивни в отбрана, пробвайки да им създадем някакви проблеми да вкарват топката на невисок пост, тъй като те са в действителност положителни в това.
 Снимка 449348
Източник:

Имахме шанс, че не съумяха да вкарат тройка най-после. Спечелихме през днешния ден, в действителност съм благополучен, само че това е единствено първият мач. Не значи нищо. Не мисля, че те ще имат някакви проблеми поради този изгубен мач. От друга страна ние би трябвало да играем доста по-добре, в случай че желаеме да отидем във втория стадий.

Най-силният мач би трябвало да се споделя като последователност, когато си мислиш, че си играл мощно в предходните. Нашите не бяха такива. Ние се подобряваме, само че това става постепенно, изключително в нахлуване. Имаме нови състезатели, нямаме естествен спейсинг в нахлуване. Играем с ненормално доста неточности, само че малко по малко гледаме да оправяме нещата. Мисля, че сме крачка по-близо от това, което бяхме предходната седмица и по-миналата. Най-важните мачове ни чакат през месец май. Надявам се до тогава всички да са на по-високо равнище от в този момент.
 Снимка 449347
Източник:

Всяка победа, без значение с кого играеш, оказва помощ на самочувствието на състезателите да пораства. Когато обаче то се случва без съществени аргументи, може да има и противоположен резултат. Ние би трябвало да сме реалисти. Това нищо не значи, в случай че паднем в другите мачове във ФИБА Къп или в случай че си помислим, че сме доста положителни и не работим крепко. Това е единствено една крачка по-близо до това, което желаеме. Въпреки че бихме през днешния ден, допуснахме доста неточности. В нахлуване не атакувахме, не намирахме положителни решения, само че за наш шанс успяхме да победим.

Те са (румънския Клуж) извънредно първокласен тим, който играе в по-силно състезание. Има по-опитни състезатели и по-добри чужденци, тъй като са с по-висок бюджет. В щаба си имат известният експерт Душко Вуйошевич. Нямат потребност да вършат някакви изненади. Ако се показват на високо равнище, ще ни е доста мъчно да ги бием. Ние караме малко по малко. Трябва да си гледаме нашата работа. Фокусирам съм върху нашия тим, колкото и информация да имам за съперника.

Трябва да подобрим нашата игра и това, което вършим. Баскетболът е доста елементарна игра. Трябва да четеш обстановки, да разбираш това, което съперникът прави и да имаш разновидности по какъв начин да реагираш. На моменти не реагирахме добре, само че малко по малко се сработваме. Като непрекъснато имаме нови състезатели, които идват и непрекъснато някой би трябвало да се сработва, предходните няма по какъв начин да напредват, а повтарят същото, което сме правили първоначално. Не сме стигнали доста надалеч, само че изглеждаме по-добре. Доволен съм и се надявам тази победа, която за всички е лека изненада, да може вероятно най-после да ни помогне да минем в идващия стадий, в случай че Енисей ни направи услуга и завоюва останалите си мачове на открито, което имам вяра, че ще се случи, завърши пространия си разбор Арсич.
 Снимка 449341
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР