Старши треньорът на Барселона Шави обяви, че ще напусне отбора

...
Старши треньорът на Барселона Шави обяви, че ще напусне отбора
Коментари Харесай

Шави напуска Барселона след края на сезона. Кой ще го наследи?

Старши треньорът на Барселона Шави разгласи, че ще напусне тима след края на сегашния сезон. Шави разгласи решението си след домакинската загуба от Виляреал с 3:5, написа Българска телеграфна агенция.

" На 30 юни ще напусна клуба. Това е решение, което обсъдихме с президента на клуба, с борда... Барселона се нуждае от смяна на посоката. Обясних това на президента, срещнахме се, имахме добър диалог. Доверието им в мен беше цялостно до през днешния ден, само че пристигна време да си потегли. Не е поради икономическата обстановка, това е решение, което вземам със сърцето си и считам, че това е най-хубавото за клуба. Не желая да съм проблем “, разгласи Шави.

„ Изиграхме изцяло разочароващ мач и е време за смяна на посоката за играчи, които не заслужават тези резултати. Беше доста разочароващо да ги видя по какъв начин те изгубиха в мач, в който съумяха да се върнат, не помня толкоз жесток мач в моята кариера. Нуждаем се от смяна на посоката за положителното на клуба и това ще докара до възстановяване на обстановката към Барса “, сподели още Шави на конференцията след мача.

Изявлението на Шави Ернандес, че ще напусне Барселона в края на сезона, е тематика №1 в испанската спортна преса. 

Спортните издания разкриват повече елементи към решението на Шави. Според информациите наставникът на Барселона е обмислял да разгласи напускането си още преди Коледа и е взел окончателното си решение след финала за Суперкупата на Испания, изгубен пагубно от огромния противник Реал Мадрид с 1:4. Шави е желал да разгласи, че напуща тогава, само че обкръжението му го е спряло, предава sportal.bg.

Според радио програмата “Карусел Депортиво ” президентът на Барселона Жоан Лапорта е помолил Шави да не приказва незабавно след мача, тъй като не е най-подходящият миг, само че наставникът е бил корав в решението си. Лапорта е попитал треньора си дали желае да излезе дружно с него пред публицистите, само че треньорът е дал отговор, че това не е належащо.

Междувременно към този момент започнаха спекулациите кой ще бъде идващият ментор на Барселона, като каталунското издание “Спорт ” дава повече детайлности.

Наставникът на втория тим на Барселона Рафаел Маркес е един от разновидностите за правоприемник на Шави. Мексиканецът приказва по тематиката през вчерашния ден пред репортерите и сподели: " Не можеш да откажеш на такава опция. И в случай че тя пристигна, ще се опитам да бъда разполагаем и ще се опитам да дам най-хубавото от себе си ”.

Друго име, за което се написа все по-често, е наставникът на Болоня Тиаго Мота, който също е някогашен футболист на Барселона. Сред останалите разновидности за правоприемник на Шави са и двама от актуалните треньори в Ла Лига - наставникът на сензацията Жирона Мичел, както и Иманол Алгуасил, който води Реал Сосиедад. Споменава се също различен някогашен футболист на Барселона - нидерландецът Джовани ван Бронкхорст, който за последно води Рейнджърс. Италианският управител на Брайтън Роберто Де Дзерби, който прави чудеса с “чайките ”, също е измежду спряганите имена.

Разбира се, във фенските конгреси на Барселона най-споменаваното име е това на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който също разгласи, че ще напусне мърсисайдци в края на сезона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР