Старши треньорът на Австрия Франко Фода успокои феновете на футбола

...
Старши треньорът на Австрия Франко Фода успокои феновете на футбола
Коментари Харесай

В лагера на Австрия тушираха притесненията преди старта на UEFA EURO 2020

Старши треньорът на Австрия Франко Фода успокои почитателите на футбола в алпийската страна, че отборът ще бъде подготвен за дебютния си мач на Евро 2020 против Северна Македония.

В неделя австрийците приключиха 0:0 със Словакия в последната си инспекция преди началото на шампионата, само че в следващ дуел не впечатлиха с играта си. Отборът има единствено една победа в последните си шест срещи - с 3:1 над Фарьорските острови през март и не е вкарвал гол към този момент над 300 минути.

Според Фода обаче до неделя, когато играят със Северна Македония, алпийците ще поправят представянето си и по този начин няма да позволен повтаряне на случилото се през 2016 година, когато приключиха на последно място в групата си.

"Настроението в тима ни ще се усъвършенства ден след ден и ще бъдем подготвени за дуела със Северна Македония. Уверен съм в това ", сподели наставникът.

Според него отборът е нямал шанс против словаците и това е повода за продължаващата голово суша. Флориан Грилич и Марко Арнаутович удариха греди.

"Имахме доста шансове, само че и нашият противник имаше 3 отлични благоприятни условия. Не успявахме да бъдем прецизни с последния пас или бяхме нерешителни при стрелбата към вратата. Очаквам Северна Македония да играе защитно, по тази причина би трябвало да бъдем клинични със завършващия удар и да сме сигурни, че сме постоянни в защита. Трябва да понижим грешките и да създадем и използваме възможностите, които ще имаме против стилен тим като македонския ", изясни селекционерът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР