Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании,

...
Старши мениджър на Facebook е съобщил пред австралийски медийни компании,
Коментари Харесай

Facebook заплаши австралийски медии: Умирате без нас!

Старши управител на Фейсбук е съобщил пред австралийски медийни компании, че в случай че не си сътрудничат със обществената мрежа, техният бизнес ще почине, оповестява The Australian.
Според материал на локалния реномиран ежедневник The Australian Кембъл Браун, началник на новинарските партньорства във Фейсбук, е споделила пред група мениджъри на повече от 20 малките екрани и издателства, че желае да помогне на медийните компании да разработят устойчиви бизнес модели посредством платформата.
"Ще ви помогнем да съживите публицистиката... след няколко години на проваляне на медиите наподобява, че ще държа в ръцете си умиращия ви бизнес като в приют ", е споделила тя в коментар, доказан от петима души, които са участвали на срещата в Сидни във вторник локално време.
The Australian също по този начин е съобщил, че Браун е декларирала, че основният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг "не се интересува от издателите, само че ми дава доста независимост и отстъпки, с цел да направя тези промени ", макар че и Фейсбук, и Браун гневно отхвърлят този коментар, като се базират на запис на компанията от срещата.
Засега обаче Фейсбук не е дал аудио запис на срещата.
По време на четиричасовата среща Браун е говорила и за решението на компанията да даде приоритет на персоналните постинги от фамилиите и приятелите за сметка на журналистическото наличие в новините. Този ход повлия отрицателно на някои издатели, които разчитат съществено на визити от Фейсбук.
„ Ние към този момент не сме заинтригувани да беседваме с вас за вашия трафик и препратки. Това е остарелият свят и няма връщане обратно, Марк няма да се съгласи на това ", е споделила Браун.
В изказване Браун споделя: „ Тези цитати просто не са точни и не отразяват полемиката, която водихме на срещата. Знаем, че има още доста работа, само че задачата ни във Фейсбук - това, над което екипът работи всеки ден с издатели и кореспонденти по целия свят, е да помогне на публицистиката да успее и да процъфтява както на нашата платформа, по този начин и отвън нея ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР