Старозагорският Районен съд наложи мярка за неотклонение домашен арест на

...
Старозагорският Районен съд наложи мярка за неотклонение домашен арест на
Коментари Харесай

Домашен арест за младежа, блъснал три жени в Стара Загора

Старозагорският Районен съд наложи мярка за неотклонение „ домакински арест " на 18-годишния Никола Михайлов, който на 1-ви октомври вечерта аргументи тежко пътно произшествие и рани три млади дами. По време на осъществяване на мярката младежът ще бъде контролиран  с устройство за електронно наблюдаване - гривна.

Определението може да се апелира или стачкува в 3-дневен период пред Окръжен съд – Стара Загора. 

Исканата от прокурора мярка беше „ задържане под стража “, а отбраната на обвинения адв. Станимир Ченалов съобщи преди началото на правосъдното съвещание, че ще упорства за най-леката мярка – подписка.  

Наложената мярка „ домакински арест “ арбитър Златко Мазников стимулира с  добрите характеристични данни на обвинения и че няма заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение.

" В същото време закононарушението, за което е обвинен, е тежко по смисъла на Наказателен кодекс, защото за него се планува наказване отнемане от независимост от 1 до 6 години. Не може да бъде подценена и следва да бъде взето под внимание и публичната заплаха на дееца, имайки поради държанието му на пътя, доколкото напълно неотдавна е лидер на МПС ", сподели арбитър Мазников.    

След обявяване на правосъдното определение наблюдаващият прокурор Адриан Сутров съобщи, че ще реши дали да стачкува откакто се запознае в детайли с претекстовете на съда.

По-рано през днешния ден бе обявено, че  Апелативна прокуратура-Пловдив е взела на специфичен контрол досъдебното произвеждане по случая. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР