Старозагорска област е в тъмночервената зона, след като от днес

...
Старозагорска област е в тъмночервената зона, след като от днес
Коментари Харесай

Област Стара Загора е в тъмночервената зона

Старозагорска област е в тъмночервената зона, откакто от през днешния ден заболеваемостта мина 500 на 100 000 население. След решение на Областния медицински съвет, във всички болнични заведения на територията на региона, се усилва броя на коронавирус леглата.

Област Стара Загора е на 5-то място по нови случаи на коронавирус 19. Новорегистрираните с инфекцията са 119 за миналото денонощие.

В УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “ в Стара Загора приетите в болница с ковид са 136, като 82-ма са на кислородна маска. От през днешния ден се откриват още 23 спомагателни кревати, като болничното заведение общо разполага със 155, съобщи шефът на болничното заведение проф. Йовчо Йовчев.

На вчерашно съвещанието на Областния медицински съвет бе решено лекари-експерти да изготвят на регионално равнище протокол с рекомендации за унифициране на лекуването на пациенти с коронавирус в доболничната помощ.

До късния следобед  проф. Йовчев ще изпрати предлагането си до регионалния съвет като съобщи, че сходен протокол с логаритми за лекуване на по-ниско равнище, въпреки и единствено целесъобразен, ще разтовари в някаква степен лечебните заведения, в които пациентите идват в тежък етап от болестта им и лекуването им е доста по-трудно, а от време на време и невероятно. 

Проф. Йовчев е безапелационен, че процентът на признатите в болница имунизирани пациенти е извънредно невисок.

Вчера по време на Областния медицински съвет стана ясно,че хоспитализираните пациенти с ковид и с сложена ваксина са под 3 %.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР