Старото сметище във великотърновското село Шереметя може да затрупа с

...
Старото сметище във великотърновското село Шереметя може да затрупа с
Коментари Харесай

Старото сметище в Шереметя може да затрупа с боклуци новото депо

Старото бунище във великотърновското село Шереметя може да затрупа с отпадъци новото хранилище. То е за над 33 милиона лв.. Претрупването може да стане до момента в който бъде утвърден планът на Община Велико Търново за рекултивация на насъбраната с десетилетия битова боклук, заяви БНР.

Екологът на община Велико Търново Зорница Кънчева сигнализира, че камари с отпадъци от остарялото бунище към този момент падат. По думите й, в случай че стартира интензивно сриване, отпадъците ще съсипят оборудванията на новото хранилище, където се приема и преработва битовата боклук на шест общини в региона.

Старото бунище в Шереметя заема над 50 декара. То е изведено е от употреба, само че към момента няма утвърждение на плана на общината за неговата рекултивация. Исканото финансиране е за 4,5 милиона лв..

Непосредствено до остарялото бунище преди две години беше издигнато новото хранилище. То бе финансирано от програмата " Околна среда ".

Припомняме, на 2 октомври 2016 година остарялото бунище на Шереметя се възпламени. Тъй като то е отдалечено от обитаемото място, нямаше заплаха за жителите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР