Starlink, проектът за космически интернет на SpaceX и Илон Мъск,

...
Starlink, проектът за космически интернет на SpaceX и Илон Мъск,
Коментари Харесай

Мъск започва да ограничава интернета си

Starlink, планът за галактически интернет на SpaceX и Илон Мъск, се радва на огромен интерес и от ден на ден консуматори по света, като по последни данни от юни клиентите му наброяват над 500 000. 

Този плевел напредък обаче наподобява идва на цената на качеството на услугата, като наскоро научихме, че скоростта на мрежата тук-там е паднала с над 50%. 

За да се оправи с напора Starlink изненадващо разгласи, че ще постави завършек на неограничения трафик при оптималната скорост

и скоростта ще бъде понижена за всички, които надвишават 1 ТВ трафик месечно.

След достигането на този предел скоростта на връзката ще бъде ограничавана до края на съответния месец, като потребителите ще имат опцията да заплащат по 25 цента на гигабайт, в случай че желаят да продължат да употребяват по-висока скорост. 

Скоростта от 350 Мbps, която до скоро бе част от базовия пакет на Starlink, към този момент ще е недостъпна даже за корпоративните клиенти. 

Обикновените консуматори могат да чакат скорост от едвам 20-100 Mbps, до момента в който бизнес клиентите ще се радват на двойно по-висока скорост от 40-220 Mbps, оповестява компанията. 

Добрата вест в тази ситуация е, че тези промени ще обиден единствено към 10% от актуалните клиенти на мрежата, защото по данни на Starlink това е делът на потребителите, които съумяват да надвишат немалкия предел от 1ТВ.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР