Старите концептуални разработки са доста интересни от гледна точка на

...
Старите концептуални разработки са доста интересни от гледна точка на
Коментари Харесай

През 1983-а Nissan прави кола от бъдещето

Старите концептуални разработки са много забавни от позиция на това, да забележим по какъв начин преди време автомобилните дизайнери са си представяли колите на бъдещето. Много рядко обаче те съумяват да го предскажат, само че Nissan е една от марките, която съумява в това начинание. И го прави през далечната 1983 година с един отегчителен на външен тип седан, носещ обозначението NRV-II.



Фактически, тази кола наподобява на всички останали седани от тези години и в нейната визия няма нищо футуристично, само че това е единствено извън. Какво се крие под общоприетата обвивка? Ето тук историята става забавна. Ще стартираме с това, че NRV-II (абревиатурата се разшифрова като Research Vehicle - пробен автомобил) разполага с автоматизирани фарове, които се включват и изключват според от дневната светлина, както и с автоматизирани чистачки, разполагащи с сензор, сензитивен на дъжд.



Днес сходни екстри са общоприети за множеството нови коли, само че през 1983-а това е било нещо нечувано. Вътре пробният автомобил на Nissan също предсказва бъдещето с много огромна акуратност. Вижте бутоните на кормилото, които ръководят темпомата и аудиосистемата, както и централният сензорен екран, разполагащ с редица функционалности, измежду които и GPS навигация.



Да, този Nissan разполага с пълностоен круиз надзор, употребяващ радар, който предизвестява в случай че колата доста бързо се доближава до автомобила начело и автоматизирано снижава скоростта до постигане на безвредна отдалеченост. Още повече впечатлява ламповият екран и неговите разнообразни функционалности. Той работи посредством допиране, само че системата разполага и с микрофон, разпознаващ 26 гласови команди.



Автомобилът схваща и японски, и британски. Експерименталната кола има и някои решения, които към момента не са се трансформирали в стандарт, само че не се знае по кое време може да се случи това, като да вземем за пример обстоятелството, че ветроупорното стъкло е направено от лека пластмаса. Иначе, в останалата част Nissan NRV-II съвсем повтаря огромна част от градивните решения на днешните коли. Той не разполага с порти в жанр "крило на чайка " и няма мотор с няколко хиляди конски сили. Това си е общоприет автомобил, създаден с съвременни технологии от 80-те. И апропо се движи на метанол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР