Стара Загора. Заместник-министърът на външните раноти Георгиев проведе дискусия с

...
Стара Загора. Заместник-министърът на външните раноти Георгиев проведе дискусия с
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев проведе дискусия на тема: „Равносметка на Председателството на България и как виждаме бъдещето на ЕС - настоящи и бъдещи предизвикателства“

Стара Загора. Заместник-министърът на външните раноти Георгиев организира полемика с младежи от Стара Загора на тематика „ Равносметка на Председателството на България и по какъв начин виждаме бъдещето на Европейски Съюз - сегашни и бъдещи провокации “. Това оповестиха от пресцентъра на министерството .
„ През последните шест месеца страната ни показва изключителни потенциал и благоприятни условия. С целите, които поставихме в дневния ред на Европейски Съюз доказахме, че сме виновен и постоянен сътрудник, който взе участие равностойно при образуването на общата политика на Съюза. Въпросът за бъдещето на Европа и младежите откри централно място в програмата на нашето Председателство на Съвета на Европейски Съюз и тук желая да подчертая, че подобен приоритет се залага за първи път от държава-членка “, съобщи заместник-министър Георгиев.
Пред над 150 млади участници в полемиката, Георгиев акцентира, че тази година са се навършили 11 години от присъединението на България към Европейски Съюз. „ Имаме доста изгоди, които постоянно одобряваме за даденост. Европейският съюз ни подсигурява мир, разцвет и опция за развиване. Не бива да забравяме обаче, че Европа е съюз на полезности, които ние сме длъжни да съхраняваме ”, добави той.
Сред главните акценти, сложени от зам.-министъра бяха провокациите, които Европейски Съюз претърпя - икономическата рецесия, бежанския напън, Брекзит.
„ Способността ни да се оправим сполучливо ще покаже доколко страните в действителност умеят да работят солидарно в името на общо богатство и бъдеще ”, означи още той.
Подчертано бе смисъла на публични диспути като значима градивна единица на доверието към Европейски Съюз и неговата непосредственост с жителите: „ Само по този метод ние можем да подсигуряваме, че ползите на всички вас млади и можещи хора, ще намерят място в решенията на институциите ”.
По тематиката за присъединението на страните от Западните Балкани заместник-министър Георгиев бе безапелационен, че Срещата на върха, която се организира в София на 17 май 2018 година, е била неповторима по своя формат. Тя удостовери изрично взаимното схващане за неотложна потребност от гарантиране европейската вероятност на района.
„ Младите не са единствено бъдещето. Те са и сегашното, само че от вас зависи дали ще знаете по какъв начин да го моделирате, тъй че то да бъде положително за града ви, за страната ви, за цяла Европа. Затова се надявам съвещания като тази да продължат, а вие да сте все по този начин непроменяемо дейни участници в тях! ”, приключи Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР