Стара Загора. В зала Иван Вазов“ в Стара Загора тържествено

...
Стара Загора. В зала Иван Вазов“ в Стара Загора тържествено
Коментари Харесай

Стара Загора: Спортното училище Тодор Каблешков отбеляза 45-та годишнина

Стара Загора. В зала „ Иван Вазов “ в Стара Загора тържествено бе маркирана 45-та годишнина на Спортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “ на 7 декември. Зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Татяна Димитрова, които бяха посетители на тържеството, връчиха годишните награди за най-хубав състезател и треньор за 2018 година. Това оповестиха от Община Стара Загора .
„ Забележителната годишнина на учебното заведение за първенци е празник е на нашия град, прочут от тях по всички краища на света! Трябва да признаем, че няма по-добри посланици за Стара Загора от нашите спортисти! От 1992 година до момента ваши ученици вземат участие в седем следващи олимпиади, което е неоспорим отзив за качеството на образование, равнището на спортните тренировки и високите условия. Със сребърен и бронзов орден от олимпийски игри, 47 от международни шампионати, 68 оценки от европейски шампионати и хиляди републикански трофеи в разнообразни типове спорт, спортното ни учебно заведение е още една от спортните емблеми на Стара Загора и съображение за горделивост и самочувствие! “, се споделя в приветствения адрес на кмета Живко Тодоров до управлението, преподавателите, възпитаниците и всички, чиято орис е обвързвана със СУ „ Т. Каблешков “.
Състезателят по свободна битка Иван Стоянов, с бронз на Европейското състезание за момчета, балкански и държавен първенец, бе избран за Спортист на годината, а треньорът му Диян Динчев получи премията за треньор на 2018 година. Директорът на учебното заведение Димо Неделчев изрече признателност на спортните клубове за сполучливата взаимна работа. С почетен плакет бе почетен кметът Живко Тодоров като огромен другар на спорта.
Подгласници на Иван Стоянов станаха състезателките по скокове на батут Анита Макулова и по спортна гимнастика Десислава Тодорова. В десятката влязоха още
Виктор Нейчев – битка свободен жанр, вицешампион за кадети, Деница Стефанова – художествена гимнастика, народен играч: 4-то място в Държавно състезание, вицешампион в Международен шампионат по ФИГ, Дянко Дянков – битка свободен жанр, с бронз на Балканиадата за момчета и държавен първенец, Кристиян Канев – битка свободен жанр, държавен вицешампион за момчета, Никол Иванова – битка свободен жанр, с бронз от Държавния лично-отборен шампионат за кадетки, Радомир Стоянов – битка свободен жанр, държавен вицешампион за момчета, участник на Евро ‘2018 за момчета и Цветелин Тодоров – скокове на пътека.
Връчени бяха награди за най-перспективен играч, както и за изключителни достижения на Валентин Стоянов и Мартин Димитров, състезатели по скокове на батут.
Отличия получиха и някогашни ученици на учебното заведение като третият на Олимпиада класик Явор Янакиев, Христо Маринов, в този момент ръководител на федерацията по битка, колоездачът Стефан Христов, взел участие на олимпиадата в Рио, Мариян Михалев, играч по батут и синхрон, борците Денислав Златев, Велислав Хаджиев, Евелин Русев, Станислав Кънев и Руси Минев, ММА боецът Мариян Димитров, футболистите Иво Иванов, Мартин Райнов и Емин Ахмед.
Академията на Берое получи специфична премия от Спортно учебно заведение " Тодор Каблешков ", връчена на шефа на школата и треньор на Берое U17 Атанас Рибарски. Специалният плакет бе връчен от шефа на Спортното учебно заведение Димо Неделчев.
Част от играчите от школата, които учат в Спортното учебно заведение пък демонстрираха уменията си по време на специфичните демонстрации, трансформирали се в част от церемонията нощес.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР