Стара Загора. В града ще се проведе 3-тият Национален фолклорен

...
Стара Загора. В града ще се проведе 3-тият Национален фолклорен
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведе 3-тият Национален фолклорен танцов фестивал „В сърцето на Тракия”

Стара Загора. В града ще се организира 3-тият Национален фолклорен танцов фестивал „ В сърцето на Тракия ”. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Организатори са Общината и Народно читалище „ Родина-1860 ”. Фестивалът ще се организира от 29 септември до 30 септември 2018 година Откриването ще се състои на 29 септември от 10.30 часа в Парк „ Артилерийски “. Фестивалът „ В сърцето на Тракия ” дава среща на любителски танцови клубове и обединения от цялата страна за запазване на нематериалното културно завещание и разпространение и опазване на българския фолклор. Право на присъединяване имат всички любителски танцови групи, ансамбли, клубове и непрофесионални обединения от цялата страна, учещи български национални танци. Няма ограничаване на възрастта и броя на участниците. Фестивалът е без такса за присъединяване и няма конкурсен темперамент.
Представянето на всяка група е с дълготрайност до 10 минути и включва хора и/или танци по желание на участващата група. Музикалният акомпанимент да бъде обезпечен на CD, флаш памет или с жива музика.
На 30 септември 2018 година ще се организира самодейността " Учебен час навън " - проучване на хора от разнообразни фолклорни области, от 11.00 часа в Парк „ Артилерийски “.
Организаторите обезпечават места за преобличане на съставите и за паркиране на коли и рейсове по време на фестивалната стратегия, като си резервират правото на промени в нея.
Съставите, искащи да вземат участие във фестивала „ В сърцето на Тракия ”, могат да изпратят поръчка на и-мейл: [email protected]. Крайният период на записване е 23 септември 2018 г.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР