Стара Загора. В Детска градина №10 Светлина в Стара Загора

...
Стара Загора. В Детска градина №10 Светлина в Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: В Детска градина „Светлина” започна изпълнението на проекта „Играта в предучилищна възраст-образователни, социални и емоционални ползи“

Стара Загора. В Детска градина №10 „ Светлина ” в Стара Загора стартира осъществяването на нов план „ Играта в предучилищна възраст-образователни, обществени и прочувствени изгоди “, уточни директорката Йоанна Димитрова, оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Проектът е извоюван пред Център за развиване на човешките запаси и ще бъде финансиран с 10 990 евро по стратегия " Еразъм + ", Ключова активност 1 и ще продължи до 31 май 2020 година Многобройни са заложените действия по плана. Тези от тях, ориентирани към децата, включват: представяне на новаторски игри, авторски игри за екологично образование, система от игри за образуване на диалогично-комуникативни умения, игри за образуване на съдействие и образуване на нравствени модели за държание. Играта е изведена като част от образованието за да се насърчи творчеството на децата.
„ Игровата конструкция приканва учителите и децата да предизвикват и поддържат избрана степен на палавост, шеговитост в цялостното обучение на детето, даже когато просветителните планове изискват поддържаща конструкция. По този метод игривостта става характерност на взаимоотношението сред възрастния и детето “, изясни Димитрова.
Децата ще вземат участие и в игри за превъзмогване на експанзията, за образуване на емпатия, за развиване на наблюдаване, слушане. В разнообразни действия децата ще бъдат приобщени към духовността на възрастните – с пресъздаване дружно на празнично-обредната система на българите и други
Важна част от плана е квалификацията на личния състав на детската градина – с езикови курсове и проведени на практика действия един път в месеца.
„ Визитна картичка “ на детското заведение е неповторимата работа с родителите и общността. Нови действия в посока укрепването на тези връзки са заложени и в новия план – курсове за шерване на опит със студенти, сътрудници и родители за положителни и ефикасни възпитателни взаимоотношения с децата, още и тренинги на тематика „ Детската градина и образуване на отношение към европейската общественост “. След приключването на плана са планувани полемики за междукултурния опит и използването му в детската градина и открити уроци пред студенти и сътрудници за методиката на работа „ Учене посредством прекарване “.
Изключително значима част от плана е интернационалният продан на опит в предучилищното образование, в който ще вземат участие и педагози от детската градина. Първият курс е на тематика „ Геймификацията в образованието “, която ще се организира в интервала 20 юли - 26 юли 2019 в испанската столица Мадрид.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР