Стара Загора стана първия град в България, който тази година

...
Стара Загора стана първия град в България, който тази година
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Стара Загора: Даряваме парите за заря на града на Диана Митева, която все още се възстановява

Стара Загора стана първия град в България, който тази година се отхвърли от новогодишната си заря по апела на фондация " Четири лапи ". Идеята е да не се стресират животните от гърмежите. " Това е настройката на хората в града и въпреки зарята да е нещо красиво, животът върви напред и ние би трябвало да се развиваме дружно с него ", разяснява пред Нова тв зам.-кметът на града Милена Желева.

Но освен ще се опази спокойствието на животните, акцентира тя. Като се откажем от пиротехниката, към което приканвам хората, ще опазим здравето и живота на хората, защото всяка година лечебните заведения са цялостни с потърпевши от фойерверки, разяснява Желева.

Освен всичко останало локалната администрация ще подкрепи и човек в потребност. Със заделените авансово пари за празнична заря ще бъде подкрепена 23-годишната студентка Диана Митева, която пострада извънредно тежко откакто бе пометена от водач. 

" Тя към момента се възвръща и средствата на общината ще й бъдат дарени, за нейното лекуване, за нейното възобновяване ", уточни тя. 

Решението да се откажем от зарята и да дадем парите на човек в потребност го взехме извънредно елементарно и бързо. Буквално в границите на един телефонен диалог се случиха нещата. То даже не е рационално сега да събираме хората на площада, както го правехме до в този момент, тъй като знаете по какъв начин бързо се популяризира К19, добави тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР