Стара Загора. Резултатите от изминалата 2017 г. и бъдещите планове

...
Стара Загора. Резултатите от изминалата 2017 г. и бъдещите планове
Коментари Харесай

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Изминалата година не беше лека, но направихме много неща

Стара Загора. Резултатите от миналата 2017 година и бъдещите проекти на Общината разяснява през днешния ден на среща с публицисти кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Заедно с него бяха и зам.-кметовете Красимира Чахова и Янчо Калоянов, секретарят на Общината Делян Иванов и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков. „ Изминалата година не беше лека, направихме доста неща, имахме проблем със правосъдни каузи, които уповавам се ще приключат сполучливо за Общината “, сподели Тодоров. Той заключи, че акцията „ Стара Загора – Европейски град на спорта 2017 “ е минала сполучливо и градът е подготвен да бъде хазаин на огромни спортни прояви. По думите му имиджът на Стара Загора като състезателен град се е повишил неимоверно. Успехи са реализирани и в културния живот, както и в възстановяване на инфраструктурата. Според кмета започнатите планове имат от една страна позитивен резултат, добър за всички жители, само че и негативен, обвързван с неудобствата, които се основават при реализацията им. „ През 2018 година ще има съществено стеснение за жителите, за което авансово се извиняваме “, сподели още Живко Тодоров. Той заяви, че следващата година стартира ремонта на моста над бул. „ Славянски “, продължава обновяването на парк „ Митрополит Методий Кусев “, както и на пешеходната зона в центъра на регионалния град. „ Ще бъде упражняван сериозен надзор отстрана на Общината, с цел да не се допусне некачествено осъществяване “, съобщи кметът. През идната година следва отварянето на Дом „ Литературна Стара Загора “, ще се ремонтира и дареният от Мария Жекова парцел в центъра, закритата лекоатлетическа писта и залата в някогашния Синдикален дом. Ще бъде актуализирана детска градина №2, продължава реализация на дейностите по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “. Приключила е публичната поръчка за продължението на парк „ Артилерийски “ и на ул. „ Христо Ботев “. Скоро ще има и план за обновяването на Руския пазар.
Живко Тодоров благодари на публицистите за сериозния им взор, посредством който са се решавали проблеми в Общината.
Като най-голямото предизвикателство през миналата година кметът уточни правосъдните каузи към плана за ремонтите в кв. „ Железник “, а като най-голяма премия дефинира признанието на хората от Стара Загора.
Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов разгласи, че от идната година ще бъдат облекчени над 50% от административните услуги за жителите. Те са свързани с издаваните от Общината документи, главната част са свързани със строителството. Ще бъде основан електронен указател с досиета на новите здания, ще има и съкратени периоди за издаване на документи в областите екология и публичен ред, общинска благосъстоятелност, стопанска политика, туризъм, спорт и юношески действия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР