Стара Загора. Промените в Гражданско-процесуалния кодекс, които засягат начините за

...
Стара Загора. Промените в Гражданско-процесуалния кодекс, които засягат начините за
Коментари Харесай

Стара Загора: Магистрати и кметове на населени места от общината дебатираха новостите в Гражданско-процесуалния кодекс

Стара Загора. Промените в Гражданско-процесуалния кодекс, които засягат методите за връчване на правосъдни бумаги или призовки бяха показани през днешния ден на обичайна среща с кметовете и кметските наместници в община Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Срещата организира секретарят на Общината Делян Иванов.
Веселина Мишова, арбитър от Районния съд, показа презентацията, отдадена на методите на връчване на известия и призовки. Тя акцентира значимостта на функционалността на връчителите, защото призовката е с обвързваща доказателствена мощ за съда, която се удостоверява от квитанция. Неправилното връчване е съображение за налагане на санкции, бе разяснено на присъстващите в залата през днешния ден. Те получиха пояснение още на кого може и на кого не, да се предават известията, както и къде може да става това.
В разясненията на новостите в процеса участваха ръководителят на Районен съд - Стара Загора Милена Колева, нейните заместници Блага Бозова и Антония Тонева, и съдията от Окръжния съд Светлин Жеков. Те дадоха отговор и на въпроси на кметовете и кметските наместници в Община Стара Загора.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР