Стара Загора. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна

...
Стара Загора. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна
Коментари Харесай

Стара Загора: Председателят на парламента Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепремиерът Валери Симеонов ще участват в тържествена заря-проверка в града

Стара Загора. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепремиерът Валери Симеонов ще вземат участие довечера в тържествената заря-проверка във връзка отбелязването на 140 години от боевете за Стара Загора (1877-1878 г.), оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Военният обред стартира в 20.00 часа на площада пред постройката на Общината. Домакин на събитието е кметът на града Живко Тодоров. Очаква се да дойдат още посланици, народни представители, кметове и зам.-кметове на общини и други Всички публични посетители на събитията ще получат плакет-реплика на героичното Самарско знаме.
В 18,30 часа на площада стартира концерт на Общински фолклорен отбор „ Загоре “. В 21.00 часа на Античния конгрес „ Августа Траяна “ Държавна опера - Стара Загора ще изнесе церемониален концерт, чиято първа част ще бъде дирижирана от старозагорския митрополит Киприан.
Той ще взе участие и на следващия ден вечер в неповторимия театър от музика и светлина „ Молитва за Стара Загора “, който ще бъде кулминационната точка в програмата на Община Стара Загора за отбелязването на годишнината.
Музиката на групировка „ Исихия “ и осъществявания на квартет „ Ева “ - певици от международно известния хор „ Мистерията на българските гласове “, ще добавят атмосферата на красивото зрелище, приятност за душата и сетивата. Той ще се състои на 31 юли от 21.00 часа на Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “. Режисьор е дириекторът на държавна такса „ Гео Милев “ Ивелин Керанов. Светлинно-звуковият театър ще може да бъде следен и на два екрана с размери 7/4 м. Подобно комбиниране от музика, глас, светлинни резултати и наличие, по мащаби и механически параметри, до момента не е юридически у нас, настояват уредниците.
През 2017 година се навършват 140 години от яростните боеве за Стара Загора, по време на Руско-турската война (1877-1878 г.) Богатата стратегия, отдадена на епичните събития, изковали началото на бъдещата огромна победа, която стартира още на 1 юли, включи редица прояви в Регионалния исторически музей, Музея на религиите и паметните места, свързани с тях.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР