Стара Загора. Постиженията на децата от старозагорското основно училище Кирил

...
Стара Загора. Постиженията на децата от старозагорското основно училище Кирил
Коментари Харесай

Община Стара Загора: Постиженията на децата от основно училище „Кирил Христов” впечатлиха министъра на образованието и науката Кирил Вълчев

Стара Загора. Постиженията на децата от старозагорското главно учебно заведение „ Кирил Христов ” мощно впечатлиха министъра на образованието и науката Кирил Вълчев при визитата му в образователното заведение. Той бе съпроводен от Иванка Сотирова, заместник-кмет в Община Стара Загора, Татяна Димитрова шеф на Регионалното ръководство на образованието и старозагорския народен представител Емил Христов. Това оповестиха ор пресцентъра на Община Стара Загора .
Целта на визитата беше министър Вълчев да се запознае с едно новаторско учебно заведение от мрежата на общинските учебни заведения, в което учениците усъвършенстват резултатите и сериозното си мислене, посредством новаторски просветителни процеси, модели и способи на преподаване.
Гостите се срещнаха с модерната и богата материално-техническа база, позволяваща дигитализацията на преподаването на урока посредством използването на компютри, мултимедии и необятен достъп до интернет мрежата. Показани бяха оборудваните с съвременна компютърна техника кабинети по осведомителни технологии, профилираните кабинети по история и цивилизация, химия и запазване на околната среда, изобразително изкуство. С интерес министър Вълчев прегледа неповторимата Галерия на българските владетели, сътворена от учителя по изобразяване Пламен Михалев.
Във фоайето на учебното заведение министърът даде просторно изявление на възпитаници от Клуб „ Медии “ по програмата „ Твоят час “. Бъдещите публицисти зададоха доста въпроси свързани с образованието и желанията на Кирил Вълчев по време на ученическия му живот в Стара Загора.
В образователната стая на I а клас, той беседва с първолаците по казуса с тежките раници. Децата споделиха, че желаят да си носят учебниците и тетрадките у дома, с цел да видят родителите им какво са учили денем. В учебното заведение обаче има обезпечени шкафчета, където те могат да оставят част от движимостите си.
Особен интерес за министъра и съпътстващите го посетители провокира построената класна стая навън и прилежащата зелена зона, засадена с редки растителни типове.
Директорът на учебното заведение Господин Чалъков срещна гостите с три посоки за работа: цифровизация на образователния развой, екологично и патриотично образование на учениците. Той показа плановете и националните стратегии, по които учебното заведение работи, както и с наложената процедура за шерване опит с други одобрени учебни заведения от страната.
Педагогическият консултант Георги Димитров описа за най-новата самодейност – надиграване в огромното междучасие, в която се включват както възпитаници, по този начин и учители. По думите му това е един от методите за преодоляване на експанзията в учебно заведение.
Министър Вълчев получи в подарък картина с пейзаж от Стара Загора и икона на Света Богородица. Той с интерес прегледа и изложбата на дребните художници от учебното заведение, взели участие в пленер по живопис в Атон.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР