Стара Загора. По повод празника на Сухопътни войски, който се

...
Стара Загора. По повод празника на Сухопътни войски, който се
Коментари Харесай

Стара Загора: С награждаване на военнослужещи и цивилни служители от 2-ра Тунджанска механизирана бригада в града отбелязаха празника на Сухопътни войски

Стара Загора. По мотив празника на Сухопътни войски, който се отбелязва на 19 ноември, през днешния ден ръководителят на Общинския съвет в Стара Загора Таньо Брайков бе посетител на тържествено строяване и награждаване на военнослужещи и цивилни чиновници от 2-ра Тунджанска механизирана бригада. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Церемонията се организира във военно формирование 48430 в града, а малко по-късно вратите на поделението бяха отворени, с цел да се запознае всеки искащ със спецификите на военните коли и оръжия на сухопътните войски.
„ Връщаме се 132 години обратно към времето на Сръбско-българската война, в разгара на яростните боеве, когато се реализира за първи път взаимоотношение сред пехота, артилерия, кавалерия, разузнаване – и се извоюва славна победа. Мъжество и смелост на хиляди имена разказват през днешния ден героичната история на най-стария и многочислен тип въоръжени сили – сухопътните войски. В нашето схващане ще останат всички тези забележителни пълководци. Ние, военнослужещите във Втора тунджанска механизирана бригада, като част от Сухопътни войски, сме наследници и продължители на богатите обичаи. С българска плам и безстрашие, достолепие и чест изпълняваме дълга си “, сподели полк. Недялко Ников - заместник-командир на Втора тунджанска механизирана бригада. Той благодари на всички военни и цивилни чиновници за всеотдайността и високия професионализъм.
По случай празника командването и чиновниците на Втора механизирана бригада получиха приветствени адреси от държавни и локални институции, както и от ръководители на военни формирования на Българската войска.
Гости на тържеството бяха още началникът на Военно окръжие – Стара Загора полк. Валентин Мишев, офицери от Съюза на офицерите сержантите от запаса и запаса, десетки военнослужещи и цивилни чиновници на армията.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР