Стара Загора. Общината организира поредица от събития за отбелязването на

...
Стара Загора. Общината организира поредица от събития за отбелязването на
Коментари Харесай

Стара Загора: Общината организира поредица от събития за отбелязването на Международен ден на детето на 1 юни

Стара Загора. Общината провежда поредност от събития за отбелязването на Международен ден на детето на 1 юни. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
От 10.00 часа в парк „ Пети октомври “ стартира приказност от наслада, забавление и доста изненади за децата. На открита сцена ученици на 17 детски градини ще се включат в празника с осъществявания на стихчета, песни и танци. Ще има и специфична викторина. Всеки, който отговори вярно на въпрос от нея, става „ Крал за един ден “, който ще седи на специфичен престол и има право да издаде една заповед за деня. Ще има още рисунки на асфалт, боди арт и други, както и лотария с награди.
На 1 юни във военно формирование 48430 от състава на Втора тунджанска бригада Стара Загора ще се организира Ден на отворените порти. От 10.00 до 13.00 часа посетителите ще могат да се срещнат с разнообразни мостри техника и въоръжение на сухопътните войски.
От 17.00 часа на Античния конгрес девойки и момчета от Детска градина №68 „ Патиланско царство “ показват пърформанс „ Един ден в Августа Траяна “.
Проявите са част от седмицата на изкуствата за деца „ От децата за децата “. Тя стартира още на 26 май, когато ще се организира ХІІ-ти Шахматен шампионат за деца „ Тракийско конче ” от 10.00 часа в Младежки дом. От 18.00 часа в Кукления спектакъл Детската театрална студия показва премиерата на " Светлосиният Петър ", а от 19.00 часа е спектакълът „ Самолетът-беглец " на Младежка театрална студия " Сцена 99 " в залата на Народно читалище " Родина ".
На 27 май ще бъдат наградени лауреатите от Първия народен конкурс за авторска приказка „ Гора Вълшебница и нейните сестри – музика и лирика ”, а вечерта Балетна школа „ Феерия “ ще показа на сцената на Оперния спектакъл „ Споделена приказка ”.
Седмицата е изпълнена с още редица прояви като „ Училище по подигравка ”, Празник на мажоретни сформира, концерт на детски вокални студии и фолклорни сформира и други
Ще бъде открит и обновеният Детски отдел на библиотека " Родина " с посещение на детската писателка Мая Дългъчева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР