Стара Загора. Ние даряваме проект, в който децата да се

...
Стара Загора. Ние даряваме проект, в който децата да се
Коментари Харесай

Училище в Стара Загора е с обновен интериор благодарение на проекта „Обичам моето училище“

Стара Загора. Ние даряваме план, в който децата да се усещат добре. Пазете тази прелестна къща, което създадохме, уповавам се, че се чувствате добре в нея. Това сподели през днешния ден Албена Спърлинг, която дружно със брачна половинка си Артър Спърлинг гостува през днешния ден в Тринадесето главно учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски “ в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Общината . Семейство Спърлинг са създатели на фондация LightSource Charity, която подарява интериорен план „ Обичам моето учебно заведение “, по който се работи в старозагорското образователно заведение.
Целта на плана, който започва предходната година, е да поддържа образованието, да усъвършенства и обезпечи удобна и релаксираща образователна среда, да увеличи реализацията на изобретателния капацитет и осъзнатост на децата посредством украса. Всяка стая има собствен дух: определен е цвят, който да подхожда с самостоятелния фототапет, направен според от предмета, който се учи в нея. А децата в началните класове се радват на вълшебни герои по стените. Върху тапетите има вдъхновяващи мисли, положителни думички, послания и информация от образователния материал, които образуват полезностите у подрастващото потомство.
Фоайетата на трите етажа са завършени като място за отмора и отдих. Темата на всяко показва хубостта на България. На първия етаж - слънчогледовите полета, на втория – цветята, на третия - Розовата котловина и на четвъртия - планините. Върху фототапетите са изписани любопитни обстоятелства по другите тематики. Първите три етажа са подготвени, ще се работи по четвъртия.
Обособени са и специфични кътове от цветя „ чистачи ” и билки в класните стаи и фоайетата, които да освежават въздуха.
„ Горд и благополучен съм, че всичко това се случи. Тепърва ще работим и по четвъртия етаж. Радвам се, че всичко направихме сами-учители, родители и възпитаници. Надявам се да го пазите “, сподели шефът Иво Радков.
Пенка Чавдарова, шеф на отдел „ Образование и юношески действия “ в Община Стара Загора, благодари на донорите за тяхната отдаденост към идеята да подаряват хубост.
Семейство Спърлинг разгледаха осъществяването на плана на втори и трети етаж. Те изрекоха своето удовлетворение от постигнатото и благодариха на екипа, който работи по плана.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР