Стара Загора. Националната компания Индустриални зони“ преведе 3.5 млн. лв.

...
Стара Загора. Националната компания Индустриални зони“ преведе 3.5 млн. лв.
Коментари Харесай

Стара Загора: Започва изграждането на Индустриална зона „Загоре“

Стара Загора. Националната компания „ Индустриални зони “ преведе 3.5 млн. лева по сметките на Индустриална зона „ Загоре “. Това е сумата, с която страната взе участие като акционер с новосъздаденото сдружение. На постоянната си сесия през днешния ден Общинският съвет в Стара Загора даде единодушие за разработване на Подробен устройствен план на бъдещата Индустриална зона „ Загоре “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Това е първата фактическа стъпка за създаване на зоната, която ще разреши да стартира подписването на покупко-продажби с парцели в нея.
Съветниците дадоха единодушие за допускане на изработването на Подробен устройствен план, проект за застрояване и проект за регулация. След изработването на подробния организационен проект, той би трябвало да бъде прегледан и признат от Общинския съвет. Следва да бъдат завършени парцелите със съответните идентификатори и с обстоен проект на инфраструктурата. Това ще разреши договаряне с евентуални вложители и старт на процедурата по Закон за обществените поръчки за създаване на прилежащата инфраструктура –ток, водоснабдяване, канализация и други
Към този миг над половината от парцелите са контрактувани с евентуални вложители, като приоритет се дава на локалните, които ще бъдат избирани посредством конкурс. Изискването към тях обаче, е да развиват високотехнологични производства с висока добавена стойност, за обезпечаване на по-високо възнаграждение на труда. Очаква се строителството на зоната да стартира при започване на 2019 година, а вложителите да могат да усвоят парцелите си в края на лятото на същата година.
Предстои привикване на общо заседание на акционерите на зоната, което би трябвало да одобри нов правилник на сдружението, както и смяна на наименованието и адреса на ръководство на сдружението и промени в състава на Съвета на шефовете.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР