Стара Загора. На днешното редовно заседание на Общинския съвет в

...
Стара Загора. На днешното редовно заседание на Общинския съвет в
Коментари Харесай

Стара Загора: Над 70 решения взеха общински съветници на редовното си заседание

Стара Загора. На днешното постоянно съвещание на Общинския съвет в Стара Загора бяха прегледани над 70 оферти. Съветниците гласоподаваха промени в капиталовата стратегия на Общината за тази година. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . С 41 гласа „ за “ те дадоха единодушие да бъдат пренасочени финанси от плануваните средства за обект „ Изграждане на кръгово кръстовище на пътя за град Раднево “ и планувания запас за непредвидени и неотложни разноски към застраховане на построяването на фитнес зона в парк „ Артилерийски “, прибавяне на нови скотски жители за локалния Зоопарк, закупуване на софтуерен артикул за потребностите на музей „ Литературна Стара Загора “, както и за възстановяване на осветлението и видеообмена в парк „ Митрополит Методий Кусев “.
Общинският съвет даде единодушие на Община Стара Загора да кандидатства пред Фонд „ Социална протекция “ към МТСП с план „ Доставка и монтаж на кухненско съоръжение за потребностите на Домашен обществен патронаж – Стара Загора “. С осъществяване на дейностите по плана ще се подмени амортизирано съоръжение и ще се усъвършенства материално – техническата база на Домашен обществен патронаж. По този метод услугата ще обхване както по-голям брой консуматори, по този начин и ще се понижат разноските за електрическа енергия при приготвянето на храната.
Приета бе, с 47 гласа „ за “, на второ четене, Наредба за изискванията и реда за потреблението на спортни обекти, благосъстоятелност на Община Стара Загора и за реда и изискванията за финансиране и подкрепяне на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност по отношение на член 103, ал.2, т.2 и член 133, ал.4. от Закона за физическото образование и спорта.
По време на постоянното съвещание на общинските съветници за месец март бяха прегледани и още Отчетен отчет на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните към Община Стара Загора за 2018 година, както и Програма за развиване на туризма на територията на Община Стара Загора за 2019 година и Отчет за осъществяването на програмата за предходната година.
Съветниците поддържаха поемането на обвързване в размер до близо 1 млн. 113 хиляди лв., което да бъде употребявано за оборотни средства, по плана, който извършва администрацията за създаване на обществени жилища в постройката на някогашната Метрология.
Приет бе и отчет за обстоятелствата и събитията от осъществената инспекция на документите на настанените наематели в общински жилища.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР