Стара Загора. Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще

...
Стара Загора. Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще
Коментари Харесай

Празничните базари в Стара Загора започват на 6 декември

Стара Загора. Коледните и новогодишни базари в Стара Загора ще се организират в интервала от 6 декември до 7 януари, в това число. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Заявления за присъединяване в тях ще се одобряват от 8.30 ч. на 22 ноември до 17.30 ч. на 26 ноември, в това число, в административните бюра.

13 ще са дървените къщички, с повърхност по 6 кв.м., които ще са ситуирани в централната част на града – в парк „ Пети октомври “ и по бул. „ Цар Симеон Велики “- южно от Музея на религиите. На територията на АБ „ Изток “ са избрани следните места - тротоарната повърхност пред магазин „ Боруй ”, пред читалище „ Св. Климент Охридски ”, пред някогашния магазин „ Битова химия ”, както и на кръстовището на ул. „ Августа Траяна ” и бул. „ Патриарх Евтимий ” (пред Младежки дом).

В западната част на Стара Загора са избрани за базар пространствата, намиращи се южно от бул. „ Цар Симеон Велики “ №39, северно от бул. “Цар Симеон Велики “ №2 и в кв. „ Три чучура “ – център, северозападно от подлеза.

Коледно-новогодишният базар в кв. „ Зора “ ще бъде на централния му площад.
Отредените площи в кв. „ Железник “ са до автобусна спирка №1 на ул. „ Загорка “, до кафене „ Съни “ на ул. „ Младост “, както и до блок №37 на ул. „ Ген. Иван Пашинов “.

На територията на коледните и новогодишни базари е позволена продажбата единствено на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и декорация, скара, колбаси, вино и пакетирани захарни произведения. Забранена е търговията с цигари и алкохолни питиета с фактически алкохолно наличие по размер над 18 % vol., пиротехнически произведения и взривни субстанции, които основават заплаха за живота и здравето на жителите, както и конфекция, трикотаж, долни дрехи, промишлени артикули.

Заповедта на кмета и нужните документи за позволение, както и избраните места за продажба на коледни дръвчета в Стара Загора са оповестени в раздел " Обявления " на формалната страница на Община Стара Загора -.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР