Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна днес

...
Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна днес
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров посрещна в Регионалния исторически музей именитите футболисти на Барса и българския национален тим’94

Стара Загора. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров посрещна през днешния ден в Регионалния исторически музей именитите футболисти на испанския гранд Барса и българските звезди на футбола, които тази вечер в 20.00 ч. ще се изправят като съперници на терена на стадион Берое, в титаничния конфликт „ Дpийм тиймът нa „ Бapceлoнa ” cpeщy oтбopa нa Cтoичĸoв и пpиятeли ”. Той ги увери, че целият град е в очакване на огромния футболен театър тази вечер. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ Всички сме ви гледали единствено по малкия екран, с вашите огромни триумфи, и в този момент за всички нас ще бъде прелестно да ви забележим и онлайн, с помощта на вашето другарство с Христо Стоичков, който ние доста ценим и почитаме. Той е най-големият дипломат на българското по света. За нас е чест и че Българският народен тим, който познаваме от 90-те години, е тук. Защото, може би, не сте гледали фрагменти от 94-та година, само че аз персонално не си припомням в никакъв случай толкоз доста хора да съм виждал по улиците на цялата страна, както тогава. Затова ви поисквам да бъдете дълги години още живи и здрави и единствено като гледате тези млади футболисти начело, по какъв начин ви се радват и по какъв начин желаят да подражават на вас и да бъдат като вас - мисля, че това е задоволителна премия за вашия твърдоглав труд “, обърна се към гостите Живко Тодоров.
„ Очакваме огромно шоу тази вечер. С доста голове, както даде обещание Христо Стоичков нощес. Но не се и съмняваме, щом той е на терена и щом всички негови другари и вие сте тук. Затова дано да стане едно същинско шоу. Искам да ви кажа че Стара Загора е един прекрасен български град, който има доста богата история и сами ще може да се убедите в това. Благодаря ви и триумф! ”, сподели още кметът.
Директорът на РИМ Петър Калчев приветства футболните величия и описа за времената на антична Стара Загора, когато измежду всички спортисти от града се отличавал един - Марк Аврелий Фронтон, спортист от най-висока класа. „ Надпис от каменна плоча свидетелства, че той освен е повторен олимпийски победител, само че и притежател на най-високите вероятни трофеи -председател на Тракия и Европа. Прочутият спортист е имал и правото да се обръща непосредствено към императора и даже да въздейства на решенията му “, изясни Калчев. Гостите получиха като подарък стилизирана пластика на артефакта, който споделя историята на забележителния състезател, както и албум на Стара Загора и филм за града.
Легендарният номер 8 от своя страна подари на Живко Тодоров особено направена за него тениска на Барса със същия номер, както и стилна имитация на фамозния стадион „ Ноу камп “. Камата разведе испанските и българските си сътрудници в музея и им сподели добре непокътнатата антична улица на Авугста Траяна и забележителните артефакти, ситуирани край нея.
По-късно имeнитият бългapcĸи фyтбoлиcт ce cpeщна c последователи в Cтapa Зaгopa и раздаде aвтoгpaфи.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР