Стара Загора. Кметът Живко Тодоров определи като сериозен успех и

...
Стара Загора. Кметът Живко Тодоров определи като сериозен успех и
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров поздрави спортиста Денислав Златев за спечелената от него вицешампионска титла по бойно самбо

Стара Загора. Кметът Живко Тодоров дефинира като сериозен триумф и следващата горделивост за Стара Загора - извоюваната вицешампионска купа по бойно самбо от Денислав Златев на Световното състезание в Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Заедно с отрасловия зам.-кмет Красимира Чахова, той поздрави състезателя на старозагорския Семеен кодекс „ Сандев файт тийм “, който тази година завоюва и републиканска купа от Държавното състезание в Панагюрище, както и 2-ро място на Държавния персонален шампионат за мъже по класическа битка.
Кметът благодари за донесената спортна популярност на града и даде обещание да оказва помощ на перспективния играч, ученик на старозагорското спортно учебно заведение „ Т. Каблешков “.
Той почнал с класическа битка в Семеен кодекс Берое и се окичил с бронз още на Световното състезание в Сърбия през 2013 година, в категория 85 кг. От една година Златев се занимава интензивно с бойно самбо, опитва се и в кик бокс и ММА. В ММА има към този момент две професионални срещи, приключили с победи с нокаут.
Денислав Златев уточни, че персонален образец за него и непосредствен другар е различен ученик на старозагорската борцова школа - президентът на Българската федерация по битка Христо Маринов, който е международен и европейски първенец. Златев сподели, че за триумфа са нужни упоритост и усърдие, само че постоянно побеждава геният. Той добави, че всяка загуба е нов урок.
22-годишният състезател работи като охранител и мисли да се запише в Националната спортна академия. Като народен играч на България и следващата година ще разчитат на него в тима за европейското и международното шампионати.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР