Стара Загора. Днес в Общинския приют за бездомни кучета в

...
Стара Загора. Днес в Общинския приют за бездомни кучета в
Коментари Харесай

Стара Загора: Анонимно дарение пристигна за кучетата от Общинския приют

Стара Загора. Днес в Общинския подслон за бездомни кучета в Стара Загора дойде голямо подаяние от Германия. Два контейнера и два палета с общо тегло 1200 кг с нужни храни и движимости за жителите на приюта дойдоха с камион на куриерска компания. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
Дарението включва храна за кучета и котки под формата на консерви, гранули и лакомства. В пратката се съдържат и кревати за кучета, одеяла, кофи, метли и всевъзможни принадлежности и консумативи, нужни за работата на приюта.
Изпращачът е неизвестен, само че всичко ще откри приложение в развъждането на подслонените там близо 100 кучета – възрастни и бебета сега. „ Нямаме никаква информация кой може да ни изпраща това подаяние. Подобен жест се случва за първи път от основаването на приюта “, показа шефката Полина Георгиева. Тя посочи, че храните са с високо качество и ще бъдат употребявани за по-слабите и недохранени животни.
Общинският подслон има потенциал 50 кучета, които след залавянето им следва да бъдат кастрирани и върнати на местата, откъдето са прибрани, в случай че не са нападателни. Той се устоя със средства от общинския бюджет като за година са планувани 100 000 лева Доброволци и жители оказват помощ постоянно на приюта и вършат разнообразни дарения, само че параметрите на днешното са необикновени, означават чиновниците там.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР