Стара Загора. Днес се навършват 174 години от рождението на

...
Стара Загора. Днес се навършват 174 години от рождението на
Коментари Харесай

Стара Загора отбеляза 174 години от рождението на Христо Ботев

Стара Загора. Днес се навършват 174 години от рождението на един от най-светлите облици в българската история – на поета и бунтовник Христо Ботев. Тази година, заради епидемиологичната конюнктура в страната, в Община Стара Загора нямаше общоградско поклонение. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .

В знак на благодарност управлението на локалната администрация отдаде респект като сервира венци и цветя пред бюст-паметниците на Христо Ботев и Хаджи Димитър в парк „ Митрополит Методий Кусев “.

„ На 6 януари честваме поета, революционера, мечтателя Христо Ботев. Днес свеждаме глава и почитаме един млад дух, дал себе си в жертва за народа. Ботев и през днешния ден ни кара да се замислим за смисъла на думите независимост, жанр, единение и народ “, сподели зам.-кметът Милена Желева.

Пред паметта на Ботев под звуците на българския химн, изпълняван от Военния духов оркестър, се поклониха още зам.-кметoвете на Община Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, регионалният шеф Иван Чолаков и заместникът му Димитър Драчев, общински съветници и жители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР