Стара Загора. Десетото издание на Международния клавирен конкурс Класика и

...
Стара Загора. Десетото издание на Международния клавирен конкурс Класика и
Коментари Харесай

Стара Загора: В града ще се проведе 10-ото издание на Международния клавирен конкурс „Класика и съвременност“

Стара Загора. Десетото издание на Международния клавирен конкурс „ Класика и актуалност “ ще се организира от 15 до 18 ноември в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Конкурсът се провежда от НУМСИ „ Хр. Морфова и Община Стара Загора. Предназначен е за млади пианисти от всички възрасти - ученици на учебни заведения по изкуствата, школи по изкуствата, музикални паралелки, студенти от висши учебни заведения от страната и чужбина.
Участниците ще бъдат разграничени в 6 възрастови групи: Пиано - 4 възрастови групи - до 10, 13, 18 и 32 години, ненавършени към 15 ноември 2018 година и Клавирно дуо за 4 ръце – 2 групи – до 19 и до 32 години междинна възраст на състава.
Регламентът на конкурсната стратегия равностойно съчетава актуалната тема с непреходната класика и дава опция да се разкрие най-хубавото от креативния капацитет на изпълнителите във всеки стадий от артистичното им развиване.
Тази година поръчки за присъединяване са подали доста изявени пианисти, с богата креативна биография. Ще има мощна конкуренция във всички възрастови групи. Участниците са 30, прослушванията са открити за аудитория и се организират в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “.
Конкурсът ще бъде открит на 14 ноември от 18.30 в залата на Регионалната библиотека с Концерт на журито - акад. Атанас Куртев, проф. Ростислав Йовчев, проф. Маркус Праузе (Виена).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР