Стара Загора. 51-годишен мъж от Стара Загора извади близо 17

...
Стара Загора. 51-годишен мъж от Стара Загора извади близо 17
Коментари Харесай

51-годишен мъж от Стара Загора спечели юбилейното десето състезание по риболов, организирано от „ТЕЦ Марица изток 2“ ЕАД

Стара Загора. 51-годишен мъж от Стара Загора извади близо 17 кг риба от водите на язовир „ Овчарица “ и завоюва първото място в надпреварата по лов на риба, проведено от „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на сдружението . Сом, шаран и амур се закачиха на куката на 51-годишния Влайчо Влайчев и той справедливо оглави класирането.
На влиятелното второ място се подреди Жеко Жеков от Ямбол, който улови в границите на 4 часа 15.490 кг риба. В челната тройка името си записа и Йордан Ангелов от Стара Загора, който постави на кантара 15,090 кг. риба. Четвърти в класирането се подреди Тошко Тодоров от Стара Загора с улов от 14.260 кг. Петата позиция зае Георги Георгиев - също от града на липите, който извади от язовира 12.390 кг. риба, а шести се подреди Станимир Стоилов от Нова Загора с улов от 10.460 кг.
Присъдени бяха и няколко поощрителни награди. Призът „ Най-млад риболовец “ получи съвсем 7-годишният Йордан Жеков от Ямбол. В категорията „ Най-опитен риболовец “ оценката отиде при Въльо Профиров, на 78 години от Стара Загора. За „ Най-атрактивен риболовец “ бе избран Станимир Станев от Нова Загора.
В надпреварата се включиха близо 80 риболовци от разнообразни градове на страната. Участници имаше от Пловдив, Бургас, Ямбол, Тополовград, Сливен, Стара Загора, Нова Загора, Раднево и други Общият улов, който беше изваден в границите на 4 часа от водите на язовир „ Овчарица “, надвиши 200 кг.
„ Състезанието се организира за десета поредна година и е част от обществената политика на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 ” ЕАД. Смея да настоявам, че положителната организация, прелестните условия и позитивните страсти са в основата на големия интерес от страна на риболовците. Днес тук има хора от разнообразни краища на страната. За нас това е значимо, тъй като е показателно за отношението на хората към това, което вършим. Целта ни е всички участници да се забавляват и имам вяра, че тук е мястото, където могат да се откъснат от работното всекидневие и да се отдадат на обичаното си занимание “, съобщи заместител изпълнителният шеф на централата инж. Михаил Митков.
Състезанието продължи четири часа, като риболовците имаха право да употребяват единична рибарска пръчка с най-вече четири броя куки. Всеки от тях можеше да хвърли захранка в своя кулоар преди формалния старт на надпреварата, разгласен в 09.00 часа. На участниците бе позволено потреблението на жива риба за примамка, а всяка уловена маломерна риба бе върната във водите на язовира, според условията на закона. И тази година управлението на „ Топлоелектрическа централа Марица изток 2 “ ЕАД даде опция на всеки играч да задържи улова си, в случай че желае.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР