Стара Загора. 21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати

...
Стара Загора. 21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати
Коментари Харесай

Стара Загора: 21 автомобила, излезли от употреба, са принудително премахнати от паркинги и междублокови пространства в града

Стара Загора. 21 автомобила, излезли от приложимост, са наложително отстранени през 2018 година от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Това оповестиха от Общината . Освен при обход на инспекторите, отговарящи за спазването на Наредбата за ръководство на отпадъците и за запазване на чистотата на територията на общината, то десетки инспекции са осъществени и по сигнали на жители. Те са забелязали паркирани отдавна коли, очевидно в неприятно положение, на които липсват стикери за техническа редовност или са без регистрационни табели.
Включването на МПС в процедурата по непринудено или наложително пренасяне от държавна или общинска благосъстоятелност включва връчване на наставление на притежателя, след което стартира да тече 14-дневен период, в който е редно автомобилът да бъде отстранен. Според нормативната уредба – преместването му на друга локация, с изключение на частен парцел или профилирана площадка за разкомплектоване, не стопира към този момент стартиралата процедура.
От общо 244 протокола за техническо положение, формирани по Наредбата, за 2018 година - 158 от описаните МПС са непринудено преместени. 46 броя са Актовете за определяне на административно нарушаване, формирани поради несъблюдение на формираното наставление.
Сигнали за излезли от приложимост коли може да бъде подадена на безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР