Стара рецепта при болки в стомаха с лайка и чесън

...
Стара рецепта при болки в стомаха с лайка и чесън
Коментари Харесай

Стара рецепта при болки в стомаха с лайка и чесън

Стара рецепта при болки в стомаха с лайка и чесън

Това е остаряла рецепта от баба ми. Тя я написала на лист хартия още през 1962 година. Предотвратява и успокоява болките в стомаха. Покойната ми баба беше най-хубавият готвач в цялото семейство. Имам някои от нейните предписания, а измежду тях е и рецептата, която ще споделя през днешния ден.

Необходими съставки:
1 глава чесън
4 супени лъжици шведска горчивка
1 чаша чай от лайка

Приготвяне:
Нарежете чесъна на дребни късчета. След това го намачкайте с вилица.

Добавете чесъна към чая от лайка, по-късно прибавете още четири супени лъжици шведска горчивка, разбъркайте добре.

Можете сами да си извършите шведската горчивка или да си я купите от аптеката.

Вкусът е горчив, само че тази напитка е потребна и богата на доста витамини.

Употреба: Пие се заран и вечер (през 12 часа). Научните проучвания удостоверяват, че лайката има антибактериални, противогъбични, антиалергични и антисептични свойства. Лайката усилва броя на белите кръвни кафези в кръвта, улеснява храносмилането и облекчава подуването на стомаха. Лайката облекчава напрежението.

Лайката работи противовъзпалително, аналгетично, антисептично. Има леко успокояващо деяние, понижава тревогата, напрежението и напрежението, тъй че се предлага да се пие чай от лайка преди лягане. Стимулира храносмилането, оказва помощ при менструални болки.

Отпуска мускулите, усъвършенства чернодробната функционалност и така нататък

За медицински цели се употребява и масло от лайка. Най-простият метод да извършите масло от лайка е – да накиснете цветята в 200 мл. зехтин и да ги оставите на слънце за 3-5 седмици. Уверете се, че цветята са изцяло покрити с масло и разклащайте понякога.

Маслото оказва помощ за понижаване на дразненето на кожата, при обриви, отичане, при ревматизъм, подагра и като грижа за напукана и суха кожа. Маслото е уместно и за грижа за главата (скалпа) и срещу пърхот.

Чай от лайка се предлага за дребни деца, които имат стомашни проблеми – усъвършенства храносмилането, понижава подуването на корема, улеснява отделянето на газове и други

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР