Стара истина е, че смехът лекува, пише Мениджър Нюз. Но

...
Стара истина е, че смехът лекува, пише Мениджър Нюз. Но
Коментари Харесай

7 причини да се усмихваме повече

Стара истина е, че смехът лекува, написа Мениджър Нюз. Но доста хора, угрижени от всекидневието си, просто не помнят това прелестно лекарство. Ако погледнем децата на детската площадка можем да си напомним, какъв брой елементарно е да се усмихнем, даже и без мотив. Трябва да се учим по-често от тях.

Проучвания показват, че една усмивка има позитивно влияние върху здравето в няколко области. Когато се усмихваме и се смеем, в тялото ни настъпват физиологични промени, за които не подозираме.

Тялото създава ендорфин.

Причините за производството на хормона на насладата е в избрани придвижвания на мускулите на лицето, които мозъкът декодира. В резултат на това, той подтиква производството на ендорфини, които покачват настроението и понижат равнищата на стрес. Интересното е, че даже да се преструваме, че се смеем или имитираме усмивка, мозъкът не може да усети разликата, а обръща внимание единствено на позицията на мускулите. В резултат на това още веднъж има освобождаване на хормони и ние се усещаме по-щастливи, даже и на пръв усмивката да не е напълно откровена.

Смехът потушава болката.

В допълнение, усмивката служи като естествено болкоуспокояващо. За тези, които страдат от хронични болести, смехът и усмивката могат да бъдат дейно лекуване. Ако се ударим мощно и се опитаме да се усмихнем, незабавно ни става по-леко. Ако даже обърнем обстановката на смях, болката отминава стремително.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР