Стъпка от страна на САЩ за признаване на Йерусалим за

...
Стъпка от страна на САЩ за признаване на Йерусалим за
Коментари Харесай

САЩ ще подхрани насилието, ако признае Йерусалим за столица

Стъпка от страна на Съединени американски щати за признание на Йерусалим за израелска столица ще подхрани екстремизма и принуждение то, предизвести генералният секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гаит , представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

В събота източници от Белия дом оповестиха, че се чака до дни Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел.

" Искаме ясно да заявим, че предприемането на сходна стъпка не е целесъобразно. Тя няма да бъде в употребява на мира или стабилността, а ще подхрани екстремизма и принуждение то, и ще е от изгода на една единствена страна - израелското държавно управление, което е враждебно към мира ", предизвести Абул Гаит в изказване, оповестено на уеб страницата на Арабската лига.

Палестинците желаят Йерусалим за столица на бъдещата си страна, а интернационалната общественост не признава претенциите на Израел над целия град - дом по едно и също време на юдейски, мюсюлмански и християнски светини.

Планираното от Тръмп признаване - позиция, която се разграничава от тази на предходните американски президенти, към този момент беше разкритикувано и от палестинската самостоятелна власт.

Палестинското придвижване " Хамас " , което управлява Ивицата Газа, заплаши през днешния ден да възобнови интифадата, в случай че Съединени американски щати признаят Йерусалим за израелска столица или решат да реалокират там посолството си.  Говорител на палестинския президент Махмуд Абас заяви пред Агенция Франс Прес, че признаването на Йерусалим  за столица на Израел от Съединени американски щати ще унищожи мирния развой.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР