Станка Желева, дъщерята на първия демократично избран президент на България

...
Станка Желева, дъщерята на първия демократично избран президент на България
Коментари Харесай

Дъщерята на Жельо Желев обвини „президента-позор“ Румен Радев в национално предателство 

Станка Желева, дъщерята на първия демократично определен президент на България Жельо Желев, в намерено писмо се обърна с остро сериозни думи към сегашния държавен глава Румен Радев, обвинявайки го в „ национално изменничество “.

Тя стартира писмото си, като назовава Радев „ президент-позор “ и „ патриота-путинист “. Обвинява го за неутралната му позиция по отношение на войната на Русия против Украйна: „ Като същински страхливец, наричайки се „ миролюбец “, скрихте вашата поддръжка за Русия в експанзията над Украйна. Като „ миролюбец “ отказахте да изпратите оръжие и военната помощ за Украйна, гласувана в Парламента, намерено потъпквайки Конституцията. И оставихте и нашите сънародници на произвола на ориста. “

Желева подлага на критика Радев и на полето на вътрешната политика – че посредством следените от него специфични служби пречи на съставянето на устойчиво постоянно държавно управление.

„ Като „ миротворец “ намерено застанахте против образуването на проевропейско, постоянно държавно управление, което има шансове най-сетне да бъде образувано с доста взаимни отстъпки /…. Впрегнахте цялата страна и персонално следените от вас служби за сигурност да торпилират образуването на постоянен Парламент и Правителство със старите способи на Държавна сигурност: дейни мероприятия, саботажи, противозаконни записи, провокации “, написа Желева.

Писмото си приключва с думите:

„ Вашата позиция е чиста форма на национално изменничество. Рано или късно вие ще отговаряте пред българския народ, пред нашите изоставени сънародници в Украйна, пред съда на историята. “

Писмото на Станка Желева бе публикувано през Фейсбук профила ѝ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР