Станимир Стоилов отрече появилите се вчера информации, че е близо

...
Станимир Стоилов отрече появилите се вчера информации, че е близо
Коментари Харесай

Станимир Стоилов отказа €2 млн. от китайски клуб

Станимир Стоилов отхвърли появилите се през вчерашния ден информации, че е покрай контракт с китайския клуб " Гуанджоу R&F ". Според изявленията треньорът към този момент бил отпътувал за Хонконг, за да води договаряния с отбора, който е на 11-о място в локалната Суперлига. Появи се и размерът на предлаганата от " Гуанджоу R&F " рекордна за български треньор заплата - над 2 млн. евро. Агентът на треньора - Елиас Елиа, наля масло в огъня, като сподели, че е " доста покрай намирането на нов клуб за Стоилов. Съобщено бе също, че освен дългогодишните помощници на експерта - Цанко Цветанов и Саид Ибраимов, в екипа му ще влезе и настоящият треньор на " Арда " и някогашен ментор на " ЦСКА-София " Стамен Белчев.

Пред " Гонг " обаче Стоилов отхвърли всичко.  " В София съм и нямам желание да пътувам на никое място ", съобщи той.

Треньор на " Гуанджоу R&F " сега е легендата на сръбския футбол Драган Стойкович-Пикси, който обаче следва да бъде уволнен заради слаби резултати. През този сезон отборът има единствено 1 победа в 6 мача. През предишния " Гуанджоу R&F " приключи на 10-о място в шампионата. През януари в отбора пристигна белгийският национал Муса Дембеле, който бе взет от " Тотнъм " за 11 млн. паунда. Той е един от четиримата чужденци в тима, каквито са новите условия на китайската Суперлига.

За последно Стоилов беше треньор на националния тим на Казахстан - от март 2018 до януари 2019 г. Преди това той води " Астана " сред 2014 и 2018 година, като завоюва с него четири трофеи, една купа и една суперкупа на Казахстан. Под негово управление " Астана " игра в групите на Шампионската лига и на Лига Европа. В кариерата си Стоилов е водил " Левски ", националния тим на България, " Литекс ", " Ботев " (Пд), както и кипърския " Анортозис ".

След като се раздели с националния отбор на Казахстан, Стоилов разгласи, че задачата му е да си откри нов тим в чужбина и завръщане в България не е алтернатива за него. Специалистът е водил договаряния и с съветския гранд " Динамо " (Москва), който също го желае за треньор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР