Станимир Стоилов даде ексклузивно интервю за вестник “24 часа”. Препечатваме

...
Станимир Стоилов даде ексклузивно интервю за вестник “24 часа”. Препечатваме
Коментари Харесай

Всеки левскар трябва да прочете това интервю на Мъри Стоилов! За да разбере как го лъжат на “Герена”

Станимир Стоилов даде извънредно изявление за вестник “24 часа”. Препечатваме тази част от него, която се отнася за Левски.

Всеки, който милее за този тим, би трябвало да го прочете! За да разбере по какъв начин го лъжат!

– При всяка разлъка има горест. Кога ви беше по-тежко – когато напускахте “Левски ” или когато напускате “Астана ”?

– От “Астана ” си потеглям с наслада – с съвършено чувство към всички ръководители, сътрудници. Повече от щастлив съм. Няма никаква горест. В очите ми се чете само насладата от свършеното. От “Левски ” си потеглих извънредно засегнат поради това, че уговорките, които бях поел, през последната година ги свърших сполучливо. Дори проектът беше надвишаващ. Аз обичам да се знае какво би трябвало да се прави, а
не единствено да приказваме
празни приказки
Тогава тимът ми беше млад и добър. Очакванията ми бяха този тим да стигне по-далече от остарелия тим, който беше превъзходен. В младите имаше гений, имаше добавена стойност и в действителност чаках да надминат предходния по триумфи. Затова болката ми беше ужасна. Отгледах малко дете, което израстваше. На първата подготовка бяхме 18 души, с 6-има юноши, без прехвърляния. А другояче за 4 години, в случай че сме изхарчили 20 милиона, сме създали по този начин, че да се изкарат 50. Защото футболът е и бизнес. Само че се откриха “по-умни ” и “по-достойни ” хора от нас, които прекратиха всичко. Като разсъждавах след време, към този момент не ме беше гняв, че всичко това за нас завърши, само че просто трябваше да се намерят точните хора, които да продължат този план. Не желая въобще да приказвам до каква степен стигна “Левски ”. Но няма по какъв начин всеки, който идва, да си мисли, че нищо до момента не е правено и всичко би трябвало да стартира отначало и от него. Е, докарахме го до такава степен, че
да станем
за цялостен срам
Сега пристигна мой другар левскар и ми сподели една приказка, от която първо ти става смешно, а по-късно десетократно по-болно и тежко – че настоящето младо потомство от левскари в идващите 10-12 години ще си приказва: “Помните ли по какъв начин бихме “Верея ” и отидохме да играем в Европа? ” Някой би се засмял, само че мен ме заболя доста. Защото всички левскари желаеме тимът да играе футбол, стадионът да е цялостен, хората да се радват.

– Защо не се получи?

– За страдание, през годините, с цел да се услужи на някои от водачите, доста футболисти – в това число мои сътрудници и другари, бяха опорочени за футбола. Вместо да им се помогне да израснат, се оказа помощ да натрупат негативизъм от хората. Причината е, че се изневери на главната концепция – да се служи в името на “Левски ”. Колко левскари единствено опорочиха. И в моя тим имаше прелестни момчета, които можеха да станат и прелестни ръководители. Още преди години и Наско Сираков споделяше концепциите, че след време би трябвало на всички левскари да се откри място в клуба. Кой президент, кой състезателен шеф, кой треньор, кой началник на интернационален отдел – на всеки съгласно качествата да му се откри точното място. А не просто да хвърляме някого, а след три месеца да ни е неуместен и да го сменяме и изхвърляме. Моите футболисти
можеха да оказват помощ
много на “Левски ”
Но трябваше някой да ги насочи – да ги сложи на верните места и да порастват дружно с клуба. Но на външен напън никой не може да издържи, още повече на вътрешен. Защото натискът е вътрешен.

– Имате ли оферти от български клубове сега?

– Нямам и нямам желание да преглеждам сега. В България, в случай че има клубно предложение, за мен оттук насетне има единствено един тим и това е ясно. Ако работя, ще работя единствено в “Левски ”. Нямам желание да си изгубвам времето в пояснения и да си прахосвам нервите. Един клуб ми е на сърцето. И в случай че в миналото преценява, че би трябвало да се върна в България, и в случай че, естествено, имам и предложение – това ще е “Левски ”. Но на този стадий това е немислимо. След като ме съдят и отхвърлят личния си автограф и щемпел, ще е изцяло безочливо даже да има диалог по тази тематика. И с цел да я завърша, ще кажа следното – в последните години Станимир Стоилов е бил канен в “Левски ” няколко пъти, постоянно когато не може да одобри. Когато има тим, когато има контракт. Когато Станимир Стоилов е бил свободен, постоянно насреща се е чувало: “Ама то не може. ” Аз слагам условия. Тези условия не са за мен, а по какъв начин “Левски ” да се развие и да стане печеливш клуб. Компромиси в работата не върша. Не желая да се продънвам. И
най-важното –
не желая да неистина хората
Затова желая да съм владетел на обстановката и да работя с хората, които могат да оказват помощ. А в този момент от глезене на другари вижте до каква степен стигнахме.

– Може би някоя от поканите за треньор е била и в миг, когато е трябвало да опростявате остарели отговорности към вас. Как се стигна и до обстановката, която споменахте – “Левски ” да съди една от най-големите си емблеми?

– Това е от обстановка отпреди 3 месеца. Честно казано – финансово това даже не ме и интересува, само че моралният аспект е доста значим. Ако печеля, съм си приготвил разнообразни дела – за деца, главно за футбола, за почитатели. Но в случай че не печеля, също ще съм благополучен. Защото ще се окаже, че правосъдната система в страната ни е изцяло новаторска – в случай че разгласи личен автограф и щемпел, че не съществуват. Тази тематика в действителност не е водеща. Важно е клубът допустимо най-скоро да стъпи на постоянна основа, да стартира да играе футбол и да стартираме да вървим да гледаме мачове.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР