Стане ли въпрос за поръчка на храна за вкъщи, обикновено

...
Стане ли въпрос за поръчка на храна за вкъщи, обикновено
Коментари Харесай

Поръчвате храна за вкъщи? Забравете да я претопляйте!

Стане ли въпрос за поръчка на храна за у дома, нормално очите ни са по-големи от това, което стомасите ни могат в реалност да поберат. Така че в доста случаи, откакто щедро се нахраним, след нас има останки от храна, които би трябвало да съхраним, с цел да си създадем на другия ден още един апетитен обяд или вечеря.

Колкото и комфортно да ви звучи, в случай че не са приготвени вярно, тези вкусни ястия могат да причинят някои съществени проблеми и даже хранително отравяне.

Британската Агенцията за хранителни стандарти пресмята, че общият брой на питателните натравяния от закупена храна за у дома е към един милион на година.

Експертите считат даже, че случаите са доста повече, само че не всякога хората посещават лекаря. Изследванията сочат, че най-често натравянията са от потреблението на пилешко месо, яйца и други пилешки артикули.

Качеството на храната евентуално няма да бъде усъвършенствано посредством наново нагряване, само че е значимо да се уверите, че храната е приготвена добре, поучават специалистите. Те предизвестяват, че с изключение на с пилешкото би трябвало доста да се внимава и с ориза. Експертите споделят, че поръчаният ориз би трябвало да се употребява незабавно, без да се оставя и претопля на другия ден.

 Ориз

Това е по този начин, тъй като заради съставките в ястието след няколко часа се развива бактерията Bacillus CEREUS, причиняваща хранително натравяне.

Специалистите успокояват, че има метод да съхраните храната, която не сте изяли. Оставете я да се охлади, а по-късно я замразете в камерата на хладилника.

Претоплете я единствено един път и то в границите на 24 часа. Така ще се предпазите от хранително натравяне. Затоплянето би трябвало да стане на температура повече от 70 градуса, с цел да сте сигурни, че всички нездравословни бактерии ще бъдат убити.

Именно заради приготвянето на храната в заведенията за хранене на несъответствуващи ниски температури се дължат и множеството случаи на хранително отравяне, споделят още специалистите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР