Стане ли дума за отслабване, съвети не липсват. Списания, книги

...
Стане ли дума за отслабване, съвети не липсват. Списания, книги
Коментари Харесай

Каква диета да избера?

Стане ли дума за намаляване, препоръки не липсват. Списания, книги и уеб страници ви дават обещание, че ще загубите вечно непотребното тегло, употребявайки диети, които отстраняват мазнините или въглехидратите.

При толкоз доста спорни варианти, по какъв начин да разберете кой метод ще работи за вас?

Преди да започнете диета, е добре да се консултирате с вашия доктор. Той познава здравословното ви положение и медикаменти, които приемате и би могъл да ви посъветва. Включително за това по какъв начин да упражнявате безвредно, изключително в случай че имате физически или медицински проблеми или болки в избрани елементи на тялото. Ако персоналният ви доктор не може да ви помогне, то е допустимо да ви предложи добър диетолог. Ето още няколко съвета при избора на диета.

Вземете поради персоналните си потребности

Както знаете, няма диета, която да работи еднообразно за всички. Важен е методът ви на живот и задачите, които сте си сложили. От значение е здравословното ви положение, изключително значимо е, в случай че имате диабет, сърдечни болести или алергии. Преди да започнете стратегия за намаляване, помислете върху следните въпроси: Какви диети сте опитвали? Какво ви хареса или не ви хареса в тях? Успяхте ли да спазвате диетата? Кое даде резултат и кое не? Как се чувствахте физически и прочувствено, до момента в който сте на дадената диета?

Потърсете безвредна, ефикасна стратегия за намаляване

 Избор на диета

Изкушаващо е да повярвате на обещанията за бърза и трагична загуба на тегло, само че бавният и постоянен метод е по-лесен за поддържане и нормално по-ефикасен в дълготраен проект. Обикновено целесъобразната загуба на тегло е от 0.2 до 0.9 кг на седмица. В някои обстановки по-бързото намаляване може да бъде безвредно, в случай че е направено вярно и с лекарски контрол.

Успешната загуба на тегло изисква промени в метода на живот в дълготраен проект – хранене, извършения, привички. Промяната в държанието е жизненоважна и може да има най-голямо влияние върху вашите дълготрайни старания за намаляване и избора на вярната диета.

Не забравяйте да изберете проект, с който можете да живеете, като се съобразите със следните условия:

Гъвкавост

Гъвкавият проект не не разрешава избрани храни, а вместо това включва многообразие от всички съществени групи храни. Здравословната диета включва зеленчуци и плодове, пълнозърнести храни, нискомаслени млечни артикули, постни източници на протеини, ядки и семена. В гъвкавия проект е значимо да включите храни, които можете да намерите в локалния магазин за хранителни артикули и които обичате да ядете. Трябва обаче да ограничите алкохола, сладките питиета и сладкишите с високо наличие на захар, защото калориите в тях не обезпечават задоволително хранителни субстанции.

Баланс

Вашият проект би трябвало да включва съответни хранителни субстанции и калории. Яденето на огромни количества от избрани групи храни и елиминирането на други, за внезапно понижаване на калориите, може да аргументи хранителни проблеми. Запомнете, че безвредните и здравословни диети не изискват огромни количества хранителни добавки и витамини.

Удоволствие

 Диети и намаляване

Диетата би трябвало да включва храни, които харесвате, които бихте желали да ядете цялостен живот, а не такива, които можете да търпите единствено в хода на диетата. Ако не харесвате храната, която сте присъединили, в случай че проектът е прекомерно ограничителен или монотонен, евентуално няма да се придържате към него. Това прави дълготрайната загуба на тегло малко евентуална.

Дейност

Вашият проект би трябвало да включва физическа интензивност. Упражнения плюс по-малко калории ще ви оказват помощ да засилите загубата на тегло. Преди всичко упражненията имат голям брой изгоди за здравето, в това число противодействат на загубата на мускулна маса, която се получава при загуба на тегло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР