Стандартният пакет от възнаграждения, който получават главните изпълнителни директори на

...
Стандартният пакет от възнаграждения, който получават главните изпълнителни директори на
Коментари Харесай

186 години са нужни на работник в САЩ да изкара годишната заплата на своя мениджър

Стандартният пакет от хонорари, който получават основните изпълнителни шефове на водещите компании, включени в показателя Стандард енд Пуърс 500 (S&P 500) на фондовата борса в Ню Йорк, се е повишил единствено с 0,9 на 100 през предходната година до приблизително 14,8 милиона $ на годишна основа. Това сочат данните от изследване, извършено от консултантската компания " Екуилар " (Equilar) по поръчка на Асошиейтед прес, написа Българска телеграфна агенция.

Данните демонстрират, че топ мениджърите на огромните корпорации в Съединени американски щати са получили най-малкото приблизително нарастване на възнагражденията си от 2015 година насам. 

Забавянето в повишаването на възнагражденията на основните изпълнителни шефове на водещите американски компании надали ще потуши засилващите се рецензии, че заплатите им са станали прекомерно високи, най-много по отношение на тези на редовите служащи и чиновници. Не единствено те, само че даже и институционални вложители се оповестиха против част от решенията на управителни препоръки на корпорации, с които на топ мениджърите им бяха отпуснати големи суми под формата на пари и други придобивки.

През 2021 година основните изпълнителни шефове на водещите американски компании получиха приблизително нарастване от 17 на 100 на заплащането си. Управителните препоръки на корпорациите ги възнаградиха обилно, защото са съумели да преведат компаниите си през икономическата криза, провокирана от пандемията от ковид, напомня АП.

На този декор заплатите на редовите служащи в фирмите не се усилват с темпа на инфлацията в Съединени американски щати, която в края на предходната година доближи 6,4 на 100 на годишна основа. 

Средната годишна заплата на трудещите се в фирмите, които са включени в изследването на " Екуилар ", поръчано от АП, през 2022 година е била 77 178 $. Тя се е нараснала с 1,3 на 100 по отношение на миналата година, когато е възлизала на 76 160 $. Това значи, че на един служащ в някоя от тези корпорации ще му трябват приблизително 186 години, с цел да изкара толкоз, колкото един основен изпълнителен шеф.

Сундар Пичай, който е основен изпълнителен шеф на софтуерния колос " Алфабет " (Alphabet), притежател на търсачка " Google " (Google), е водещ в класацията на АП. Неговият пакет от хонорари възлиза на близо 226 милиона $. Той го получи тъкмо преди " Google " да уволни хиляди от чиновниците си. На този декор приходите на акционерите на софтуерната компания, от вложенията им в нея, понижиха с 39 на 100 през предходната година. 

" Набиващият се контрастност сред възнагражденията на шефовете на компании и ориста на нашите някогашни сътрудници, които останаха без работа, подкопава доверието (в корпоративната система - бел. ред.) и в допълнение акцентира нуждата от бистрота ", отбелязва в електронно писмо до АП Стивън Маккарти, софтуерен инженер в " Google " и представител на профсъюза на чиновниците в " Алфабет " Си Дабълю Ей (CWA).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР