Станахме свидетели на друг много важен исторически епизод в нашето

...
Станахме свидетели на друг много важен исторически епизод в нашето
Коментари Харесай

Заев: Нашият език е македонски, да спрат да го обиждат

Станахме очевидци на различен доста значим исторически епизод в нашето придвижване към участие в Европейския съюз. Европейската комисия утвърди предлагането за рамка за договарянията за участие в Европейски Съюз и го показа за разглеждане на държавите-членки. Това е още едно удостоверение, че се движим напред по контури от нас път. Северна Македония се доближава още по-близо до Съюза, македонската интеграция се форсира “, съобщи Зоран Заев от трибуната пред Народното събрание, съобщи организация " Фокус ", цитирайки скопската Нова ТВ.

Лидерът на СДСМ напомни, че новината идва 19 години след подписването на Споразумението за стабилизиране и асоцииране като първа стъпка към интеграцията на страната в Европейски Съюз, 15 години от приемането на статута на претендент за участие, след 11 позитивни рекомендации за началото на договарянията и историческите решение на Европейския съвет от 26 март тази година да стартира договаряния за участието на страната в блока. С отварянето на договарянията стартира нова фаза от напредъка на Северна Македония, нова фаза на македонската европезиця. Това значи по-бързо въвеждане на европейските стандарти във всички области и интеграцията на Скопие в икономическата и политическата система на Европейския съюз, изясни Заев.

„ След участието в НАТО постепенно, само че несъмнено ускоряваме процеса на интеграция в Европейски Съюз. Постигнахме и двата стратегически уговорката за интервал от единствено три години. Това е триумф на държавното управление, на институциите, ръководени от СДСМ, това е триумф на всички жители, които са решени да имат бъдеще в Европейски Съюз. Благодарим на историческото хърватско председателство на Европейски Съюз, че взе решение да стартира договаряния за участие през март тази година. Много сме удовлетворени, че през вчерашния ден, в първия ден на немското председателство на Европейски Съюз, рамката за договаряния беше основана като предложение към страните членки “, означи водачът на СДСМ. Бившият министър председател и претендент за нов мандат на идните избори изрази убеденост, че благодарение на институциите на Европейски Съюз и под управлението на немския канцлер Ангела Меркел по време на немското председателство тази рамка за договаряния ще бъде призната и че Скопие ще стартира публично договаряния за участие с първата Междуправителствена конференция, която отваря главите на първия пакет, които са:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР