Стана ясно кое е детето, което е било дискриминирано в

...
Стана ясно кое е детето, което е било дискриминирано в
Коментари Харесай

Вижте как са дискриминирали малчуган в детска ясла във Враца

Стана ясно кое е детето, което е било дискриминирано в ясла „ Българчета “ във Враца, и за какво. За скандалния случай от края на предишния месец заяви само BulNews.bg, само че тогава от институциите не пожелаха да оповестят детайлности. След като майката на детето Силвия Ванова прочела обявата в уеб страницата, тя ни потърси, с цел да показа историята си.
Синът на врачанката има трета сливица и от нея е с непрекъсната хрема. Всички в детската ясла били наясно с казуса, защото съгласно експерти положението е заразно и няма никаква заплаха да се трансферира на останалите деца в групата. Докторите дали записка, удостоверяваща, че детето не е болно, която майката показала пред личния състав на детската ясла, с цел да не се тормозят.
Изненадващо обаче при започване на тази година госпожата на момченцето почнала да го връща от забавачката и обяснявала на майката, че е болен и няма по какъв начин да участва в групата. Въпреки медицинския документ, дамата на няколко пъти била викана да взема сина си по същата причина. Всеки път по-късно Силвия водила момчето на лекар и се оказвало, че нищо му няма, само че учителките не й вярвали.
Стигнало се до такава степен, че в един петъчен ден дамата отишла към 17.30 часа да вземе сина си от яслата и го видяла да седи самичък и обезпокоен на един стол, обособен от другите малчугани. Детето споделило, че госпожата го е наказала, тъй като има хрема. Първоначално Ванова помислила, че синът й се майтапи, само че се оказало, че госпожата в действителност го е сложила в изолираност. Пред майката тя декларирала, че се е наложило и повече нямала да го приема с хрема.
Щом видяла, че няма да се разбере с личния състав, Ванова подала тъжба до директорката на детското заведение Таня Маркова. Тя обаче не взела никакви ограничения да отбрани сина й. Майката решила, че повече няма да търпи такова отношение към детето си и го отписала от забавачката. Веднага по-късно подала тъжба в общината, ходила и в здравната ревизия, а по-късно пуснала сигнал до Комисията по отбрана от дискриминация.
„ Всички знаеха, че синът ми не е болен, само че все пак го изолираха и непрекъснато ме викаха да си го прибирам. След като записах детето си в друго детско заведение към този момент нямаме този проблем. Смятам обаче, че директорката и госпожите в „ Българчета “ би трябвало да знаят, че нямат право да се държат по този начин с децата и родителите “, безапелационна е Ванова, която сега чака резултати от инспекцията.
На 22 януари КЗД ще заседава в столицата по случая. Тогава ще стане ясно дали синът на Силвия Ванова е бил дискриминиран.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР