Стана ясно, че американският телекомуникационен спътник Galaxy 11, изведен в

...
Стана ясно, че американският телекомуникационен спътник Galaxy 11, изведен в
Коментари Харесай

Отломки от частично унищожения спътник Galaxy 11 могат да застрашат други космически апарати в орбита

Стана ясно, че американският телекомуникационен сателит Galaxy 11, изведен в орбита през 1999 година, е претърпял „ сриване “, а отломките му съставляват евентуална опасност за други устройства. Това се споделя в известие, оповестено в канала Telegram на Института по приложна математика " Келдиш " на Руската академия на науките.
" Наблюдава се непълен срив на остарелия сателит Galaxy 11 в геостационарна орбита ", обявиха от IPM. Припомняме, че Galaxy 11 е геостационарен информационен сателит, който се ръководи от американската компания Intelsat.

В отчета се споделя, че " няколко дребни фрагмента " от " Галактика 11 " са били открити и съпроводени с цивилен оптични средства. Отбелязва се, че тези фрагменти съставляват евентуална заплаха за други спътници и летателни апарати, работещи в геостационарна орбита.
" Причината за фрагментацията на галактическия транспортен съд не е разкрита от операторите, може да се допусна, че тя е породена от стареенето на екранно-вакуумната топлоизолация на корпуса, концентраторите на слънчева радиация или слънчевите панели ", считат учените.
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР