Стана ясна причината за изненадващото решение на световния шампион, двоен

...
Стана ясна причината за изненадващото решение на световния шампион, двоен
Коментари Харесай

Мишо Александров прекратил кариерата си заради допинг

Стана ясна повода за изненадващото решение на международния първенец, двоен европейски медалист и мултинационален рекордьор Михаил Александров да постави на 32 години завършек на дейната си спортна кариера като плувец. Оказа се, че той е бил заловен с допинг при тест по време на съревнование в Санта Клара, Калифорния, на 4 юни предходната година. Месец по късно Мишо се отдръпна от сините коридори.

Въпреки отказването му, в този момент бе оповестено, че той получава 1-годишно наказване поради приложимост на неразрешени субстанции. Софиянецът е дал позитивна проба за " бензоилекгонин " и " метилекгонин ", които са метаболити на кокаина.

Александров взе участие за България на Олимпиадите в Атина 2004 и Пекин 2008, след което от 2009 година се състезава за Съединени американски щати. Наказанието на Александров влиза в действие със задна дата от 24 август 2017 година, а всички негови резултати след 4 юни предходната година са анулирани.

 Българинът е повторен международен първенец в 25-метров басейн с щафетата на Съединени американски щати на 4 по 100 метра съчетано плуване от Дубай 2010 и Истанбул 2012.

Като играч на България той има две бронзови оценки от Европейското състезание по плуване в 25-метров басейн в Дебрецен през 2007 година - на 100 и на 200 метра бруст.

В момента Михаил Александров работи като треньор по плуване в региона на Лос Анджелис, където живее.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР