стана най-младият министър-председател на Ирландия, съобщава Ройтерс. Той наследи партийния си

...
стана най-младият министър-председател на Ирландия, съобщава Ройтерс.
Той наследи партийния си
Коментари Харесай

Саймън Харис стана най-младият премиер на Ирландия

стана най-младият министър-председател на Ирландия, оповестява " Ройтерс ".

Той наследи партийния си сътрудник Лео Варадкар, който остана на поста по-малко от година, с цел да ускори напъните на съдружното държавно управление да спре първата изборна победа на лявата партия " Шин Фейн ".

37-годишният някогашен министър на опазването на здравето и висшето обучение, най-известен с това, че оказа помощ за насочването на първичния отговор на страната против COVID-19, предишния месец беше определен без опозиция за нов водач на " Фине Гейл " - единствено дни след

Този ход съвсем подсигурява, че Харис ще стане 16-ият водач на страната с 5,3 милиона души население, и той беше одобрен в Народното събрание, откакто си обезпечи поддръжка от някои самостоятелни депутати, както и от съдружните си сътрудници от " Фиана Файл " и Зелената партия.

Харис ще се сблъска със същите надълбоко вкоренени проблеми - най-много със сериозния дефицит на налични жилища и безпокойството от рекорден брой мигранти, които доведоха до стагнацията на " Фине Гейл " при Варадкар. В допълнение той наследява съдружно съглашение, което не дава доста благоприятни условия за огромни нови политически начинания.
 Вече публично: Саймън Харис ще е най-младият министър председател на Ирландия
Вече публично: Саймън Харис ще е най-младият министър председател на Ирландия

Парламентът ще гласоподава неговата кандидатура на 9 април

Днес се чака Харис да разгласи промени в своя екип от " Фине Гейл ", заемащ седем от 18-те места в кабинета.

Харис напуща университета на 20-годишна възраст, с цел да работи като политически асистент. Той е определен в Народното събрание на 24 години и е назначен в кабинета, преди да навърши 30 години.

В своя тирада на годишната конференция на " Фине Гейл " в събота Харис сложи акцент върху закона и реда, помощта за дребния бизнес и възобновяване на връзките със селските гласоподаватели.

Той също по този начин даде обещание да реши жилищната рецесия " един път вечно " - нещо, което неговите прародители също обещаваха - като за първи път предложи удължение на поддръжката за строителни бизнесмени и купувачи, само че в същото време призна, че нужното увеличение на предлагането ще отнеме години.

Данните от понеделник сочат, че цените на ирландските жилища са се повишили с 6,5% на годишна база през първото тримесечие, което е най-бързият ритъм на напредък от 2022 година насам. Проучване на публичното мнение в неделя сподели, че жилищата остават най-голямото безпокойствие за гласоподавателите.
 Лео Варадкар се отдръпва като министър председател на Ирландия
Лео Варадкар се отдръпва като министър председател на Ирландия

Той отстъпва и лидерския пост в ръководещата партия Fine Gael
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР