Стан Вавринка започна участието си на Мастърса в Париж с

...
Стан Вавринка започна участието си на Мастърса в Париж с
Коментари Харесай

Вавринка: Осъзнавам, че вече съм към края на кариерата си

Стан Вавринка стартира присъединяване си на Мастърса в Париж с безапелационен триумф над Даниел Еванс. Скоро след края на дуела швейцарецът застана пред медиите, където показа мнението си по отношение на мача, само че това, което шокира всички е, че тенисистът съществено обмисля да постави завършек на кариерата си в близко бъдеще. Трикратният първенец от Шлема не съумява да се наслаждения на най-хубавата си форма през тази година, само че все пак продължава да изпитва същото предпочитание както преди.

" Близо съм до края на кариерата си, само че имам вяра, че имам силите да направя един финален напор, тъй че да избухна още един път. Искам да направя жертвата, която се изисква, с цел да бъда на върха на опциите си и се стремя към това. По време на предсезонната подготовка даже ще упражнявам още по-здраво и ще забележим какво ще донесе новата година. Не знам дали ще играя двойки с Федерер на Олимпиадата, тъй като е доста надалеч във времето и не е рационално да се приказва за нея поради актуалната конюнктура ", приключи Вавринка.

Мнозина дефинират непостоянството в неговите изяви като една от аргументите Вавринка да обмисля да напусне спорта. Тази година се трансформира в наклонност 35-годишният състезател да стартира шампионатите с гръм и тропот, само че по-късно да отпадне по най-неочакван метод.

Стан се показа добре на Откритото състезание на Австралия по-рано през годината, до момента в който не срещна Александър Зверев на четвъртфиналите, където загуби, макар че завоюва първия сет. Той повтори това показване и на Откритото състезание на Мексико, когато още веднъж на четвъртфиналите се стигна до загуба, като този път тя пристигна от Григор Димитров в следващи сетове.

Несъмнено всички чакаха нещо огромно от Вавринка, откакто той елементарно се оправи с някогашния номер 1 в света Анди Мъри на „ Ролан Гарос “. Скоро по-късно обаче парата на Вавринка още веднъж свърши, откакто той отстъпи в третия кръг на шампионата от Юго Гастон - състезател, който стартира конкуренцията отвън топ 200 в ранглистата на ATP.

Възрастта безспорно се оказва все по-голяма спънка във формата на Вавринка. Въпреки че сервисът му остава мощен и прецизен, швейцарецът към този момент не съумява да покаже същия атлетизъм, който го направи един от най-трудните за побеждаване играчи. Каквото и да реши, то сигурно ще бъде мощно повлияно от резултатите на Вавринка през идната година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР